FodboldNyhederSport

DBU: Forkert at fodboldkampe øger smitte

Landets fodboldklubbet i Superligaen og 1. Division fik i oprindeligt mulighed for at lukke flere end 500 mennesker ind i på de forskellige stadion rundt omkring i landet, så længe de var delt op i sektioner.

Men så blev den såkaldte Superligaordning suspenderet i september, på et grundlag DBU og Divisionsforeningen mener, er baseret på forkerte antagelser.

”Vi anerkender, at myndighederne ikke kun ser på afviklingen af selve kampene under Superligaordningen, men også på det rundt om kampene. Vi mener dog, at det er en forkert antagelse, at flere tilskuere vil bidrage til smittespredning. De nævner to bekymringer – flere forsamlede på værtshuse eller andre steder samt øget anvendelse af kollektiv transport i forbindelse med kampe. Det giver sig selv, at hvis flere er til kamp udendørs i frisk luft i sektioner af max 500 personer, forsamles færre indendørs andre steder i den forbindelse,” udtaler  Divisionsforeningen direktør Claus Thomsen.

Sidste uge lanceredes kampagnen ”Superligaordningen – sikkert stadion under COVID-19”, der havde til formål at vise, hvordan professionelle fodboldkampe kan afvikles ansvarligt i disse tider. Kampagnen er blevet godt modtaget blandt klubber og fans.

DBU og Divisionsforeningen stiller sig uforstående overfor beslutningen om at suspendere ordningen, og har derfor undersøgt do to bekymringspunkter i begrundelsen for suspenderingen.

Ingen belastning på kollektiv trafik
Selvom et af argumenterne er, at fans ture til og fra stadion lægger en ekstra belastning på den offentlige transport i områderne, men ifølge undersøgelse er det i gennemsnit kun 14% af tilskuerne, der benytter sig af kollektiv trafik, mens 29% cykler og går, og 57% tager bilen.

”Hvis alle klubber udnytter den tilladte maxkapacitet under Superligaordningen, vil der i en runde komme godt 28.000 mennesker på stadion fordelt på seks kampe afviklet over tre dage. Ud af dem vil godt 4.050 forventes at benytte kollektiv transport på forskudte tidspunkter som klubberne dikterer – og det vel og mærke på tidspunkter, som ligger udenfor den normale myldretid i kollektiv trafik. Påstanden om, at fodboldkampe afviklet under Superligaordningen øger tætheden i kollektiv trafik, er ganske enkelt forkert,” siger Claus Thomsen.

DBU og Divisionsforeningen håber, at debatten om superligaordningen kan genoptages, og der igen kan komme fans til kampene rundt omkring i landet. Ikke kun Superligaen, men også 1. divsion og de kommende landsholdskampe, hvor bl.a. kvindelandsholdet skal møde Italien på hjemmebane i en afgørende kamp om deres videre færd i Europamesterskabet. Det estimeres at manglende tilskuere til Herrelandsholdets kampe vil koste mellem 20 og 25 millioner kroner.

”Fodbold og fans hænger tæt sammen. Det er afgørende for vores spillere, trænere og også vores klubber, at vi får flere fans på stadion, og vi har bevist, at det kan ske på ansvarlig vis. Vi håber, at myndighederne vil indgå i god dialog om, hvordan vi kan komme i gang igen,” siger Jakob Jensen.

Hvis du vil læse mere om Superligaordningen, kan du finde en informationer på superliga.dk/superligaordningen.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x