ErhvervNyheder

Mere end hver femte minkfarm skal aflive besætningen

3 millioner mink skal nu aflives, og det skal gå hurtigt, siger Fødevarestyrelsen

De nyeste tal viser, at der nu er konstateret covid-19 på 128 minkfarme – mere end hver tiende farm – men da der er indført en forsigtighedszone, hvor man også afliver besætninger i en radius på 7,8 kilometer omkring smittede farme, anslår Fødevarestyrelsen i et svar til Ritzau at der skal aflives 3 millioner mink på omkring 250 farme, svarende til lidt over hver femte farm.

Og det skal gå stærkt for at få stoppet smitten effektivt, fortalte Hanne Larsen, veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen, onsdag på myndighedernes fælles pressemøde:

“Vi vil have hastigheden op, så smittespredningen stoppes. Derfor er vi i gang med at gøre flere ting for at få kapaciteten og dermed hastigheden i vejret”, lød det blandt andet fra Hanne Larsen.

Et af tiltagene er, at minkavlerne nu selv kan stå for aflivningen, også blandt de smittede besætninger, under opsyn og vejledning af Fødevarestyrelsens medarbejdere. Derudover bliver der ‘mandet op’ på myndighedssiden, og det gælder både politi, forsvar, beredskabs styrelsen og andre myndigheder, der bidrager til indsatsen. Målet er at nå op over 100.000 aflivninger om dagen.

På samme pressemøde kaldte Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut situationen omkring smitten i minkbesætningerne for “meget, meget alvorlig”.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close