ErhvervNyheder

Landets fire største byer går sammen om Black Weekend

Black Friday har de seneste år fået fart i Danmark, og mange ser frem til en dag med besparelser på alverdens ting. Men i Coronatiden er det ikke så kløgtigt at stå i kø med mange mennesker. Det har fået landets fire største byer til at gå sammen om en hel weekend med tilbud.

Hvor villig er du til at stå i kø med andre, for at spare penge på en ny fladskærm eller nogle nye sko? Normalt er det noget, de fleste danskere ikke har problemer med. Det ses på den popularitet, som shopping-højtiden Black Friday har fået de seneste år.

Men i 2020 er intet som det plejer. Sundhedsmyndighederne advarer om at stimle sammen, så meterlange køer vil ikke være tilladte, og det har fået handelsstandsforeningerne i København, Aarhus, Aalborg og Odense til at slå sig sammen om at afholde “Black Weekend” fra d. 27. til den 29. november.

For alternativet, altså at lade være med at holde noget som helst, vil være en meget omkostningsfuld affære for de fysiske butikker i byerne.

“Det vigtigt at understrege, at Black Friday er en begivenhed, som under alle omstændigheder vil blive markedsført og afviklet i detailhandlen generelt og ikke mindst på nettet verden rundt, og det er derfor også vigtigt, at de fysiske butikker i Aarhus City får del i denne vigtige julehandelsomsætning op mod månedsskiftet og december-julehandlen,” forklarer Claus Bech, formand for Aarhus City Forening.

De forlængede åbningstider forventes også at give mere tryghed for udefrakommende handlende, der måske ikke vil være tilbøjelig til at køre fra deres hjemby for at handle.

Weekend med gode tilbud
“Black Weekend” er netop, hvad navnet antyder: En hel weekend i stedet for en enkelt dag. Handelstandsforeningerne opfordrer dermed butikkerne i byerne til at sprede tilbudsdagen ud på hele weekenden, for at undgå at folk stimler sammen, og at kunderne så vil være mindre tilbøjelige til at gå shop-amok i de tidlige timer, og i stedet sprede sig ud over hele weekenden.

Det kommer også med en opfordring om at butikkerne skal undgå tilbud med “begrænset antal”, og afholdelse af aktiviteter i butikkerne.

”Vi håber, at butikker såvel som kunder bakker op omkring tiltagene og anbefalingerne, benytter de udvidede åbningstider samt husker at holde afstand til hinanden med respekt for myndighedernes anbefalinger.
Med denne anbefaling sikrer vi, at butikkerne får spredt handlen ud over flere dage og på den måde kan sikre en tryg, forsvarlig og sikker Black Weekend til glæde for både byens butikker og kunder”, afslutter Claus Bech.

Planlægningen er dog gennemført med det aber dabei, at regler og restriktioner i forbindelse med coronavirussen kan gøre det nødvendigt at stramme yderligere op. For at sikre kunderne yderligere, har handelsstandsforeningerne direkte kontakt med de enkelte kommuner og de lokale politimyndigheder.

Længere åbningstider
Handelstandsforeningerne kan ikke lovgive om butikkernes åbningstider, men opfordringen er klar, og der er håb om, at butikkerne vil følge anbefalingerne. I så fald vil Black Weekends åbningstider så således ud:

Stormagasiner og centre:
Fredag d. 27. november: 06-24
Lørdag d. 28. november: 10-20
Søndag d. 29. november: 10-20

Specialbutikker:
Fredag d. 27. november: 10-22 eller 24
Lørdag d. 28. november: 10-16 eller 20
Søndag d. 29. november: 10-16 eller 20

Det er dog i sidste ende op til de enkelte butikker at vurdere, om åbningstiderne er en reel mulighed.

 

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tjek også
Close
Back to top button
x