NyhederSport

Vestjysk dominans ved de danske mesterskaber i roning

”Babyerne” fra Holstebro Roklub er blevet voksne.

Holstebro Roklub har gennem flere år været garant for at have Danmarks stærkeste talentmiljø og klubben har gennem årene opnået mange medaljer ved både årgangs- og ungdomsmesterskaberne.

På seniorsiden har det dog indtil nu været københavnerklubberne, som har domineret. Det har Holstebro Roklub nu ændret. Der blev ved de netop afsluttede mesterskaber for U19 og senior sat en tyk streg under, at Holstebro Roklub nu ikke længere ”kun” er gode på ungdomssiden, men også er Danmarks stærkeste klub, idet klubben ved senior-DM fik mesterskabspokalen for flest sejre ved DM.

Medaljehøst

Bag de flotte resultater står der en klub, men de dygtige roere bør også fremhæves. Holstebro Roklub var i weekenden 10-11. oktober værter for U19-DM, mens senior-DM blev afholdt i Bagsværd i weekenden 17-18. oktober.

Holstebro Roklubs medaljer ved U19-DM

5 guld, 2 sølv og 1 bronze.

Guldvindere

  • Nikoba I’Gong og Stine Højager (toer uden)
  • Søren Madsen og Patrick Klestrup (toer uden)
  • Tobias Kramer og Patrick Klestrup (dobbeltsculler)
  • Christian Søndergård, Tobias Kramer, Gustav Bjerg Madsen og Simon Mikkelsen (firer uden og dobbeltfirer)
  • Andreas Quach, Christian Carlsen, Christian Taulbjerg, Joakim Viberg, Jonathan Nielsen, Mads Yding, Frederik G. Lund, Eskil Bech-Pedersen og styrmand Andreas Hunskjær (Universitets otter)

Holstebro Roklubs medaljer ved senior-DM

3 guld, 1 sølv og 1 bronze.

Guldvindere

  • Magnus Valbirk og Kåre Mortensen (toer uden)
  • Magnus Valbirk, Magnus Rathenborg, Casper Lindballe og Kåre Mortensen (firer uden)
  • Frederik Taulbjerg, jonathan Nielesn, Casper Lindballe, Tobias Bork, Christian Taulbjerg, Magnus Rathenborg, Magnus Valbirk, Kåre Mortensen og styrmand Andreas Hunskjær

Medaljehøst er et resultat af langsigtet talentudvikling

Det vestjyske roeventyr tog for alvor sin begyndelse for 10 år siden, da Holstebro Roklub indgik i et tættere samarbejde med Holstebro Elitesport. Målet var at udvikle talenter og drømmen var at udvikle OL-roere. Begge dele danner fortsat grobund for klubbens strategi.

Kaproningschef i Holstebro Roklub Freddy Quist er synonym med Holstebro Roklub. Han var med til at tage de første spadestik til den nye strategi og kan med tilfredshed og glæde konstatere, at de beslutninger og de aktiviteter, der efterfølgende er igangsat, har været rigtige. Der skal fortsat været fokus på den langsigtede talentudvikling, men klubbens sjæl og grundværdier skal der ikke pilles ved.

– Vi er en klub, som baserer hele vores arbejde på ”Fællesskab, udvikling og styrke”. De tre værdier er bærende for vores klub. De sidder på rygraden af ledelse, trænere, roere og forældre. Det skal de blive ved med.

I den forbindelse fremhæver Freddy Quist flere nøglepersoner, som har spillet en afgørende rolle i forbindelse med klubbens transformation.

– At vi er der, hvor vi er i dag, er i høj grad også resultatet af et teamarbejde. Klubben tidligere formand Hans Ulriksen samt klubbens tidligere træner Gorm Petersen og klubbens nuværende træner Søren Madsen har på hver sin måde spillet en central rolle og haft afgørende betydning for, at vi er nået så langt, siger Freddy Quist og fortsætter

– Når jeg ser tilbage på den udvikling, vi har været igennem som klub, kan jeg kun være stolt. De flotte resultater ved dette års DM både på ungdoms- og seniorsiden har vist, at hvis man har modet til at satse på det strategiske niveau og man samtidig evner, at få strategien omsat til handlinger, som virker i det daglige. Ja – så får man altså også resultaterne.

– Jeg er glad for, at både kommune, forbund og vores egne medlemmer har været med på, at vi i fællesskab skulle arbejde for at skabe Danmarks bedste roklub, siger Freddy Quist, for hvem sejren i otteren ved DM var en personlig drøm og milepæl, som han nu kan sætte tjek ved.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close