HelbredNyheder

Ledende overlæge: Tal med de unge om det

Ved dagens pressmøde i Aarhus,var det ikke gode nyheder. 70% af de nysmittede var melem 11 og 30 år gamle, og det kom med opfordring til at tage diskussionen med de unge.

Ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital i Skejby, Lars Østergaard, kan godt forstå, at det er svært for de unge at relatere til sygdommen, som ikke rammer dem i samme grad, som andre aldersgrupper.

“Jeg har interesseret mig meget for, hvad de unge mener, og hvad deres holdninger er.”

Lærere og forældre har et ansvar
Han har igen og igen stødt på tre argumenter blandt de unge, og det er blandt andet disse argumenter, der kommer til at danne grundlag for noget nyt informationsmateriale, der bliver sendt ud i Aarhus Kommune, men opfordringen til at tage snakken med de unge kan bruges over hele landet.

1. Jeg er sund og rask, så jeg smitter ikke.
Det er ifølge Lars Østergaard en fejlopfattelse. En stor del af de smittede, særligt blandt de unge, viser ikke symptomer, men det betyder ikke, at man ikke kan smitte andre. Han estimerer, at omkring 50% af disse såkaldte asymptomatiske smittebærere står for 50% af smittespredningen.

2. Jeg bliver jo ikke syg
Mange unge bliver ikke syge, selvom de er smittede. Men der er stadig nogen, der får senfølger. Mange smittede viser følgevirkninger af sygdommen som koncentrationsbesvær, vejrtrækningsproblemer og problemer med hjertet efter at være kommet ud på den anden side af sygdommen.

3. Jeg skal have lov til at være ung
Det er rigtigt. Det er vigtigt for de unge at have lov til at leve et liv, hvor de kan få så meget ud af tilværende som muligt. Sådan lød det både fra Lars Østergaard og borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, men det betyder ikke, at man bare skal ignorere opfordringerne. Til gengæld skal der sættes fokus på, hvordan det kan lade sig gøre, at de unge får et liv, der ligner det normale.

“Det er vigtigt, at de unge får lov til det, og derfor glæder det mig, at Aarhus Kommune arbejder har lavet denne nye ungekrisekledelse, som skal se på hvordan det unge kan få lov til at være unge,” lød det fra lægen.

Min By News bringer det nye dialogmateriale, når det er færdigt.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close