HelbredNyheder

Medarbejdere på plejecentre og i hjemmesygeplejen i Vinderup er testet positiv med Covid-19

På grund af det aktuelt høje smittetryk i Holstebro Kommune er der iværksat systematisk testning af personale på kommunens plejecentre, i hjemmeplejen og i hjemmesygeplejen.

I onsdags blev sundhedspersonale i Vinderup og Sevel testet. Test-svarene er kommet løbende, og der er indtil videre konstateret fem positive svar blandt medarbejdere. Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed indført besøgsrestriktioner på to plejecentre.

Ingen af medarbejderne har haft symptomer forud for test, og de ville derfor ikke være blevet testet nu uden dette tiltag. På baggrund af de positive testsvar skal alle beboere på Bakkebo og Vinderup Plejehjem, som er en del af Danske Diakonhjem, testes som et led i den nationale teststrategi.

Dette vil formentlig foregå henover weekenden. Efterfølgende skal både medarbejdere og beboere ugentligt testes, til plejecentrene er fri for smitte.

Alle medarbejdere, der har været udsat for smitterisiko, er sendt hjem, indtil der foreligger testresultat på hver enkelt af dem.

– Vi ser på situationen med stor alvor og bekymring. Vi gør alt, hvad vi kan for at passe på vores ældre og sårbare borgere. Derfor vil der også fra i dag blive indført besøgsrestriktioner på Bakkebo og Vinderup Plejehjem, siger Lone Becker Kjærgaard, direktør for Social og Sundhed.

Besøgsrestriktionerne er udstedt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og de betyder, at pårørende på plejecentrene Bakkebo og Vinderup Plejehjem kun kan besøge beboerne i kritiske situationer eller af den nærmeste pårørende. Alle øvrige besøg skal foregå på udendørs arealer.

Besøgsrestriktionerne træder i kraft fra dags dato.

Alle beboere, pårørende og medarbejdere er orienteret.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close