NyhederPolitikTopnyheder

Statsministeren: Restriktionerne virker

“Det er sjældent, jeg deler grafer og prognoser her på Facebook,” skrev statsministeren onsdag aften, hvorefter hun delte grafer og prognoser fra Statens Serum Institut.

Og ifølge graferne ser det faktisk ud til, at smittetallene nu falder, og prognoserne viser, at det vil de blive ved med.

“Med undtagelse af en enkelt region, så peger de på, at smitten er på vej ned. I smittetallene for de seneste dage har vi også set en stabilisering. Det skal sammenlignes med en tilsvarende prognose for tre uger siden, der viste en kraftigt stigende smittekurve i de fleste regioner.”

De faldende tal tillægger Frederiksen de nye restriktioner.

“Det var blandt andet derfor, vi indførte nye restriktioner med f.eks. øget brug af mundbind og et lavere forsamlingsforbud. Samtidig med at vi tester mere end nogensinde.”

Et gennemgående tema for regeringen har været at fare varsomt frem, og selvom prognoserne altså ser ud til at virke, opfordrer statsministeren til at blive ved med at at holde fast i de gode takter.

“Selvom vi selvfølgelig skal tage forbehold, når vi snakker om prognoser for fremtiden. Så tyder meget altså på, at de tiltag – sammen med vores adfærd hver især – har effekt. Danmark er igen ved at vise, at vi sammen kan banke smitten ned.”

Men selvom smittetallet altså ser ud til at falde, er der stadig sket en stigning i antallet af indlæggelser de sidste uger. Der er dog stadig noget færre indlagte end i foråret.

Frederiksen slutter facebookopslaget med at takke danskerne, for den indsats de yder i kampen om at få bragt smittetallene ned. .

“Tak til jer alle for indsatsen.”

Se hele opslaget her.

Relaterede artikler

Back to top button
x