NyhederUddannelse

VIA studerende på UCH

Syv studerende fra produktionsingeniøruddannelsen på VIA i Holstebro har været på kursus i værkstedskendskab og praktiks teknologikendskab på Teknologi UCH og er starten på endnu et nyt samarbejde mellem VIA og UCH, hvor VIA allerede samarbejder med de to gymnasier HHX og HTX om projekt Boomerang.

De studerende kommer med meget forskellige baggrunde og får indblik og ”produktionsforståelse” på flere områder fortæller underviser Ulrich Eriksen, Teknologi UCH. De har arbejdet med manuel drejebænk og søjleboremaskine, CAD/CAM software, CNC-vandskærer, CNC-drejebænk og CNC-bearbejdningscenter samt metalstøbning, svejsning, pladeklipper og pladebukker.

 

At koble teori til praksis har været det overordnede mål med værkstedsundervisningen

En uge ved CNC-maskinerne på UCH har givet os en realitetssans og føling med, hvor lang tid processer tager, siger Adam Tallouzi. Vi har fået indblik i de manuelle processer og fået en forståelse for, hvad der ligger til grund for de forskellige processer, så vi bedre kan tænke os til de automatiserede processer senere i uddannelsen, supplerer Niklas Andersen.
Det har været en spændende oplevelse at arbejde med de professionelle maskiner på UCH, fortæller Kim Madsen, alt imens han holder øje med CNC maskinen, der drejer en klump metal om til en snurretop med graveringer.

undefined
Foto: Kim Madsen, Produktionsingeniørstuderende VIA Holstebro

 

Der er flere gode perspektiver i samarbejde mellem VIA og UCH

Uddannelseskoordinator for produktionsingeniøruddannelsen på VIA i Holstebro, Jens Bjerregaard, er glad for det samarbejde produktionsingeniøruddannelsen har etableret med Teknologi UCH:

Vi uddanner vores produktionsingeniører til praksis – sammen med praksis, så vi er meget åbne over for samarbejder med virksomheder og andre uddannelsesinstitutioner som Teknologi UCH, som kan være med til at klæde vores studerende godt på, siger Jens Bjerregaard og fortsætter:

Nu er vi en relativ ny uddannelse i Holstebro, så det er vigtigt for os at vise, at vi både vil være en del af det gode vestjyske uddannelsesmiljø i Holstebro og samtidig vise hvad vi og vores studerende kan. For produktionsingeniørerne bliver uddannet til at se muligheder, hvor andre ser begrænsninger, og de bliver en efterspurgt arbejdskraft i Vestjylland.

På UCH samarbejder vi gerne med de videregående uddannelser, siger direktør på UCH, Ann Østergaard. Et samarbejde bygger bro til ungdomsuddannelserne og vores klare erfaring er, at når praksisfagligheden er med, så skaber det størst værdi for virksomheder. Det bidrager vi gerne med på UCH slutter Ann Østergaard.

Uddannelsescenter Holstebro

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close