ErhvervNyhederTopnyheder

Piskesmæld og brækket ryg er ikke nok til at holde Mikkel nede

Nogle mennesker er meget uheldige. Det er 27-årige Mikkel Breinholdt Madsen beviset på. Efter to uafhængige ulykker er han ikke længere i stand til at passe et fuldtidsjob. Det kunne have været tidlig pension for den unge elektriker.

At Mikkel, der privat bor i Bjerringbro, har sine begrænsninger, skal man vide, som han står der og bider i et sundt æble. Faktisk er det næsten kun synligt på scanninger, hvorfor han behøver ansættelse med særlige hensyn.

Mødet med en fartgal bilist
Indtil foråret 2016 levede Mikkel et helt almindeligt liv. Han passede sit fuldtidsjob hos den elinstallations-virksomhed, hvor han blot et år forinden havde gennemført sin drømmeuddannelse som elektriker. – Så skete det! Med et brag tordnede en tilfældig bilist i høj fart ind i den varevogn, Mikkel kom kørende i for sin arbejdsgiver.

Tilbage på arbejdsmarkedet
Ulykken kostede et års sygemelding. Herefter skulle Mikkel på lægernes anbefaling sluses forsigtigt ind på arbejdsmarkedet igen. Derfor blev han sendt i praktik på en af lokalredaktionerne bag nyhedsportalen, minbynews.dk. Det lå lige til højrebenet for Mikkel, der på fritidsbasis i flere år har løst professionelle opgaver som fotograf. – Praktikker varer dog aldrig evigt, og Mikkel savnede mere end nogensinde indhold i sit liv. Helst ville han begynde som elektriker igen. Spørgsmålet var nu bare, hvad han fysisk ville kunne holde til? Det skulle en arbejdsprøvning vise, så i januar 2018 begyndte Mikkel hos BE Installationer A/S.

3 skridt frem, 2 tilbage
Alt gik over forventning i flere måneder, til Mikkel på en opgave for en privatkunde faldt ned fra en fire meter høj stige og brækkede ryggen. Den oplevelse chokerede alle og var lige ved at tage modet og troen på fremtiden fra Mikkel selv. Han vidste jo nogenlunde, hvilken mølle han skulle igennem på ny. BE Installationers overmontør, Kim Vissing, som på det tidspunkt var Mikkels nærmeste overordnede, fortæller i den forbindelse:

“Mikkel kom til os med et sjældent godt gå-på-mod, hans situation taget i betragtning. Vi havde derfor tidligt fastansættelse som mål, for selv på nedsat tid ville Mikkel passe godt ind hos os. Den indstilling ændrede den nye ulykke ikke på, og det håbede vi ville være motivationsfaktor under genoptræningen. Faktisk mener vi, at turen retur til arbejdsmarkedet efter ulykker og stress altid bør baseres på lyst, ellers taber alle parter. Takket være samarbejdet med Jobcentret er det lykkes os at få Mikkel landet i et flexjob, og det har gjort alle til vindere.”

Drømmene er tilbage
Heldigvis formåede Mikkel at samle alle sine kræfter og i dag – 2,5 år efter sin anden ulykke – er han fastansat hos BE Installationer. Her møder han to dage af tre timer ugentligt og håber meget, at det med tiden kan blive til mere. Herunder drømmer han om at specialisere sig indenfor alarmteknik.

Ulykkerne havde Mikkel selvfølgelig helst været foruden. Alligevel udtrykker han taknemmelighed over at have genvundet et værdigt liv og at være havnet i en virksomhed, der formår at tage hensyn til folk i hans situation. Foruden i jobbet som elektriker samler Mikkel bl.a. overskud med masser af hvile, frisk luft og saunagus.

Mikkel har tidligere været i praktik hos Min By News som fotograf. Noget nogen kalder en hobby, men Mikkel er faktisk dygtig nok til at bruge det professionelt. Drømmen om et arbejde som elektriker brændte dog stærkere, og selvom det var modvilligt, at vi sagde farvel til ham, da han startede hos BE Installationer, har vi stadig et godt forhold til Mikkel, og derfor var det med stor glæde, jeg læste denne historie, der blev sendt til os.

Og i disse, så problematiske tider, har vi brug for solstrålehistorier, og derfor vil vi gerne være med til at fortælle, at selvom livet nogle gange gør ondt, så kan det lade sig gøre, at finde vej ud af mørket og skabe et liv med glæde og faglig stolthed.

Sådan, Mikkel!

      • – Martin Gorritzen
      Indehaver Min By News

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close