Debat/indlægForside SekundærNyhederPolitik

Skal de mink graves op eller hvad – Hvad synes DU

Et flertal i Folketinget vil have de millioner af mink gravet op fra de to massegrave, der ligger placeret nær henholdsvis Karup og Holstebro.

Men hvad synes DU, ja lige dig som bor i de berørte eller omkringliggende kommuner.

Hvad synes DU vi skal gøre ved, de mere end 10.000 tons døde dyr. Er de en tikkende bombe under vandmiljø og drikkevand. Skal de fjernet fra to massegrave og hvad skal vi så stille op med dem, altså de mange døde mink.

 

Thomas Danielsen er ikke i tvivl

Thomas Danielsen fra Venstre er medlem af Miljø- og Fødevareudvalget og peger dels på miljømæssige hensyn, dels på at der er blevet begået ulovligheder i forbindelse med etableringen af de to omstridte minkmassegrave.

– Det her er en sag fyldt med fejl og ulovligheder. Begge steder er det dybt problematisk, at man bare er blevet ved med at grave mink ned, siger Thomas Danielsen til TV 2.

Det politiske flertal tegnes af Venstre, DF, SF, Konservative, Alternativet og Nye Borgerlige med tilsammen 91 mandater.

De nedgravede mink udgør en tikkende miljøbombe, lyder det fra Signe Munk fra SF.

– Minkene skal fjernes, og det haster med en løsning, siger Signe Munk (SF), der er valgt i Vestjylland, til Dagbladet Holstebro.

 

Ulrik Wilbek er bekymret

Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V) er bekymret for både grundvand og borgere.

– Lige nu mangler jeg et sundhedsfagligt belæg for, at de her massegrave ikke går ud over drikkevandet, og derfor har jeg bedt vores forvaltning om at gå i dialog med de relevante parter, så vi kan sikre borgerne den tryghed, de skal have, siger borgmesteren ifølge Viborg Folkeblad.

Relaterede artikler

Back to top button
x