ErhvervNyheder

Skærpede krav til butikker og storcentre i hele landet: Juletrængslen skal begrænses

Der skal være færre kunder pr. kvadratmeter i hele landet: Bekendtgørelse ændre anbefalinger til krav

Selvom dagens pressemøde i Ældre- og Sundhedsministeriet primært omhandlede nye corona-tiltag i de 17 hovedstadskommuner, kunne sundheds Magnus Heunicke fortælle, at nogle af tiltagene fra 7. december vil gælde for hele landet.

Der skal være færre kunder pr. kvadratmeter i butikkerne i hele landet. Derfor skærpes kvadratmeteranbefalingerne fra sektorpartnerskabsretningslinjerne og fastsættes som krav ved bekendtgørelse, fremgår det af en pressemeddelelse fra Ældre- og Sundhedsministeriet.

Der er med andre ord tale om, at allerede kendte anbefalinger nu gøres til krav gennem en bekendtgørelse. Kravene, der særligt vedrører store butikker, storcentre og varehuse, præciserer hvor mange kunder, der må være i butikken og at der skal være tydelig afmærket “ensretning” i butikker over 2.000 kvadratmeter.

Dertil skal alle butikker – store som små – i hele landet skilte med, hvor mange der må lukkes ind.

Skærpelsen sker ifølge Sundhedsministeriets hjemmeside efter følgende trappe:

  • Udvalgsvarebutikker, varehuse, storcentre, stormagasiner, og arkader, basarer mv. mellem 2.000 og 4.999 m2 må maksimalt tillade adgang for 1 person pr. 10 m2 indendørs gulvareal, hvortil der er offentlig adgang.
  • Udvalgsvarebutikker, varehuse, storcentre, stormagasiner, og arkader, basarer mv. mellem 5.000 og 9.999 m2 må maksimalt tillade adgang for 1 person pr. 12 m2 indendørs gulvareal, hvortil der er offentlig adgang.
  • Udvalgsvarebutikker, varehuse storcentre, stormagasiner, og arkader, basarer mv. over
    10.000 m2 må maksimalt tillade adgang for 1 person pr. 25 m2 indendørs gulvareal, hvortil der er offentlig adgang.
  • Derudover fastsættes ved bekendtgørelse krav om skiltning i detailhandlen i hele landet med, hvor mange personer der maksimalt må lukkes ind.
  • Der fastsættes ved bekendtgørelse krav om ”ensretning” ved tydelig afmærkning i stormagasiner, storcentre og butikker på over 2000 m2 i hele landet. Kravet kan overholdes ved at instruere kunder i at holde til højre.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close