ErhvervNyheder

Skolebyggeri: Ny aftale med sognegården i Mejrup

Mejrup Skole skal udvides og får brug for at inddrage sognegården til de mange skolebørn. Derfor har Holstebro Kommune opsagt aftalen vedr. forpagtningen af sognegården og lavet en ny aftale, der betyder at forpagtningsaftalen udløber 31/1, og forpagteren overtager al løsøre og får en kompensation på 50.000 kr.

Væksten i Mejrup overstiger alle prognoser, og Mejrup Skole står over for en tiltrængt, stor udvidelse, så skolebørnene kan få mere plads. Mejrup Sognegård er en kommunal bygning, som ligger i direkte forbindelse med Mejrup Skole, og derfor har det været naturligt at inddrage bygningen som en oplagt del af udvidelsen.

Som en konsekvens af udvidelsen har Holstebro Kommune været nødsaget til at opsige forpagtningsaftalen med Ulla M. Hatfeldt, der er forpagter af sognegården.

Den oprindelige aftale skulle ophøre med udgangen af juni 2021, men forpagteren har oplevet stor usikkerhed blandt kunderne, der i stor stil begyndte at aflyse forudbestilte arrangementer i første halvår 2021. Det har stillet forpagteren i en umulig situation, hvor grundlaget for at drive en forretning smuldrer.

Usikkerhed vendt til klarhed

Ud fra de aktuelle omstændigheder har Holstebro Kommune og forpagteren nu indgået en aftale om, at kommunen kan anvende de kommunale bygninger allerede den 1. februar 2021. Til gengæld overtager forpagteren al løsøre og får en økonomisk kompensation på 50.000 kr.

– Det at vi kan overtage sognegården tidligere end forventet betyder, at vi opnår nogle logistiske fordele under udvidelsen af Mejrup Skole, siger Lars Møller, kommunaldirektør.

Når forpagteren forlader sognegården den 31. januar, skal bygningen nedrives. Det vil gøre det markant nemmere for entreprenører at udføre udvidelsen af Mejrup Skole.

  • Udvidelsen af Mejrup Skole skal stå færdig den 31. januar 2022 for etape 1 og 2
  • Etape 3 står færdig i løbet af 2023.
  • 700 børn fra Mejrup og opland bruger Mejrup Skole, der også huser SFO, klub og juniorklub
  • Budgettet for den samlede udvidelse er på 44,1 mio kr.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close