ErhvervNyheder

Vestforsyning: Kun lille stigning på vand, varme og el

Forbrugerne kan også i 2021 se frem til, at Vestforsyning holder priserne i ro.

PRESSEMEDDELELSE FRA VESTFORSYNING:

Når nytårskrudtet har lagt sig, og kalenderen viser 2021, kan forbrugerne i Holstebro Kommune se frem til endnu et år stort set uden prisstigninger på den samlede pakke med vand, varme, el og spildevand fra Vestforsyning.

Hvis en familie får leveret ovenstående fra Vestforsyning, vil forbrugerpriserne samlet stige 0,11 procent. Dette svarer til en stigning for en typisk parcelhusfamilie på 2,39 kroner pr. måned inklusive moms. Den andel af priserne, som Vestforsyning selv har indflydelse på, stiger med 1,04 procent for en typisk parcelhusfamilie.

– Vi er glade for, at vi igen kan holde priserne stabile og lave. Det er en af vores vigtigste målsætninger, og det er godt for lokalsamfundet og forbrugerne – både de private husholdninger og virksomhederne. Som forbruger er det vigtigt, at ens omkostninger ikke stiger eller falder meget fra år til år – hvis de gør det, bliver det svært at lægge et budget, siger bestyrelsesformand for Vestforsyning, Nils Ulrik Nielsen.

El og varme falder i pris

Udgiften til Vestforsynings lokale net-distributionsselskab falder med 9,6 procent for en typisk parcelhusfamilie.

– En del af det samlede fald på nettariffen skyldes, at opkrævningen vedrørende energibesparelser bortfalder fra 2021, mens andre tariffer stiger – men samlet set forventer vi, at en familie vil få et samlet fald i elprisen, understreger Nils Ulrik Nielsen.

Fjernvarmeprisen falder med to procent i 2021, hvilket hovedsagelig skyldes lave energipriser på indkøb og produktion af varme i såvel 2020 og forventet i 2021, og ifølge varmelovgivningen indregnes i taksterne til kunderne i næste budgetår.

– Vi er glade for, at Vestforsyning har lave priser, så folk vælger os. Selv om forbrugere i nye områder nu har frit valg af varme, så oplever vi, at borgerne rent faktisk vælger fjernvarme til i stedet for at købe en varmepumpe eller andre varmemuligheder, siger bestyrelsesformanden.

Spildevand stiger i pris

Spildevandskunderne vil få en stigning på 4,2 procent, hvilket primært skyldes forventede øgede investeringer, som ikke kan dækkes med almindelig prisfremskrivning af taksten.

– De nye investeringer kommer blandt andet på grund af de øgede vandmængder. Den megen regn skal separeres fra spildevandet – så det i stedet for at løbe i rensningsanlæggene løber direkte ud i åer og søer. Samtidig skal nogle af de ældre rør udskiftes, og det koster at grave nye rør ned. Investeringsbudgettet til spildevand er på næsten 100 millioner kroner til næste år, så det bliver et travlt år, fortæller Nils Ulrik Nielsen.

En del af Vestforsynings kunder har ikke alle forsyningsarter hos Vestforsyning, og derfor bliver deres forbrug anderledes end gennemsnittet. De nye forbrugerpriser træder i kraft 1. januar 2021.

Læs mere på www.vestforsyning.dk

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close