FestivalFestivalnytKultur/EventTopnyheder

Borgmestre og festivalledere vil sikre danske festivalers fremtid

COVID-19 har været årsag til en lang række festivaler er blevet aflyst, og Nibe Festival, Roskilde Festival, Jelling Musikfestival, Smuk Fest og Tønder Festival er alle blevet hårdt ramt. Derfor har lederne af festivalerne nu stukket hovederne sammen med borgmestrene i Aalborg, Roskilde, Vejle, Skanderborg og Tønder, for at finde en måde at bakke op om festivalerne, og dermed skabe en mere sikker fremtid, med et bedre samarbejde.

“Festivaler – herunder vores lokale Nibe Festival – er en enorm vigtig del af Aalborg Kommunes DNA, og vi skal have festivalerne på vingerne igen, så vi igen kan leve højt på skønne musikoplevelser sammen. COVID-19 påvirker vores kulturelle oplevelser og festivaler rigtig meget, så nu går vi sammen i et netværk med fire andre kommuner, der også har store festivaler, så vi kan inspirere, hjælpe og udvikle hinanden med løsninger og ideer til, hvordan vi får festivalerne genskabt,” siger Thomas Kastrup-Larsen og tilføjer:

“Jeg nedsætter eksempelvis gerne en taskforce, der kan være med til at sikre hurtig sagsbehandling, og vi hjælper gerne med markedsføring af festivalen. Festivalerne er meget mere end blot musikoplevelser – de puster også en masse liv i foreningslivet, der får del i overskuddet, og de puster liv i fællesskabsfølelsen. Det har vi især brug for i en tid, hvor COVID-19 øger ensomheden blandt mange. Vi skal simpelthen mødes i Skalskoven igen til flere fantastiske musikoplevelser.”

Aflysningerne har som sagt, ikke kun konsekvenser for festivalerne. Mange lokale foreninger nyder godt af, at mange mennesker samles i rundt om i landet, og derfor betyder det også meget for økonomien i disse foreninger, at der bliver festival igen.

“Det er historisk, at vi sætter os sammen – fem borgmestre og fem festivaller – og netværket skal være et sted, hvor vi kan samle os omkring en mulighed, tendens eller problemstilling og være mere handlekraftige. Det skal ikke bare handle om brandslukning, men om udvikling,” forklarer Peter Møller Madsen, der er festivalleder for Nibe Festival.

“Det er enormt vigtigt, at vi værner om de foreningsdrevne festivaler. Nibe Festival har ca. 4.700 frivillige og 30 foreninger involveret, som ikke får noget overskud i 2020. I 2019 udbetalte vi næsten 2 mio. kroner til de lokale foreninger – nogle af dem arbejdede på festivalen, andre gjorde ikke. Frivilligheden er et fællesskab til alle, og det er blevet endnu mere vigtigt i denne tid. Jeg tror på, at det her netværk bliver en gevinst for festivalerne, frivilligheden og fællesskabet. Vi skal tro på fremtiden,” siger Peter Møller Madsen.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close