ErhvervKultur/EventNyheder

Drive in banko i den gode sags tjeneste.

Søndag den 13. December kl. 16.00 holdes der julebanko i parkeringshuset i Skolegade. Arrangørerne bag er foreningen Bierboks og indehaverne af Bierstube, Charlotte Green og Mikkel Olsen.

Dyt i hornet

Hvordan foregår sådan en gang drive in banko så? Du kører fra din adresse til p-huset i Skolegade. Ved indgangen ruller man vinduet ned, køber plader og får information om hvordan det hele kommer til at foregå. Derefter tuner man sig ind på en frekvens på radioen og hører alle tallene råbt op. Når man har banko dytter man. Arrangørerne lover at det bliver anderledes og sjovt. Der er ingen tilmelding, så du kan bare møde op. Kom I god tid. Du kan med fordel slå din julegaveindkøb sammen med banko. Butikkerne har åbent indtil kl. 15.00 denne søndag. Der er ingen tilmelding, så mød bare op. Det bliver sjovt.

Aflyst banko gav idéen

Ideen opstod da den årlige julebanko på Bierstube blev aflyst pga. covid-19. “I år er vi nødt til at tænke anderledes og kreativt for at give folk oplevelser.” Siger indehaver af Bierstube, Charlotte Green. Aflyste fester, familiesammenkomster og julefrokoster er bare noget af det, vi ser ind i, i december måned. Med begrænsede åbningstider og et mindre arbejdspres end de tidligere år ser de to indehavere derfor chancen til at samle penge ind til at kunne give sårbare og udsatte børnefamilier i Holstebro en bedre jul.

I den gode sags tjeneste.

Alt overskud går ubeskåret til julehjælp til sårbare og udsatte børnefamilier i Holstebro i samarbejde med Kirkens Korshær. Omkostningerne bliver kørt i bund, så der forhåbentligt kan blive en god sum penge til overs, så flest muligt kan få gavn af pengene. ”Da vi ringede til Lone Merrild Rasmussen fra Kirkens Korshær blev hun glad. Hun fortalte os, at covid-19 situationen også påvirker sponsorater fra virksomheder til årets julehjælp. Faktisk har de kun indsamlet 74.743 kr. Sidste år blev der indsamlet 289.000 kr. (opgjort d. 1/12-20). Det giver os selvfølgelig ekstra blod på tanden, for at få samlet en masse penge ind til den gode sag.” Fortæller indehaver, Charlotte Green.

Sjov for voksne

I december måned er der mange ting henvendt børn, men ideen med drive in banko er at det er for de voksne. Gaverne er derfor henvendt til personer over 18 år. ”Vi kender jo mest til den målgruppe. Det giver jo også lidt sig selv, når det er drive in. Alt det festlige og sociale er skåret ned til et minimum i år, så vi håber, at mange har lyst til at deltage. Vi lover at der er masser af gode præmier fra mange af byens butikker og så støtter man et godt formål. Bedre bliver det ikke.”

Sponsorgaver

Arrangørerne har været rundt i mange af byens butikker og mange har også meldt sig på banen. De to indehavere opfordrer butiks- og virksomhedsejere til at tage kontakt hvis man vil være med. ”Vi skal rundt den næste uges tid. Vores mål er at få så mange med som muligt, så der forhåbentligt kører en masse glade bankospillere hjem når spillet er slut.”

Af: Preben Callesen  Foto: Preben Callesen

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close