112NyhederTopnyheder

Nu kan du få 8 års fængsel for at skyde fyrværkeri af mod andre

Antallet af tilfælde, hvor fyrværkeri blev affyret mod politi, beredskabsfolk og helt tilfældige mennesker var markant højere i 2019. 250 tilfælde blev der registreret. Det har fået regeringen til at kigge på lovgivningen på området. En ny og strammer straframme er blevet vedtaget, og den stramning træder i kraft i dag, den 15. december.

”Det er fuldstændig uacceptabelt, at de mennesker, der har til opgave at hjælpe andre, på den måde skal sætte deres eget liv på spil i forsøget på at komme frem til vigtige opgaver,” siger Klaus Arboe Rasmussen, chefpolitiinspektør hos Østjyllands Politi, der sidste år oplevede flere tilfælde, hvor politibetjente og brandfolk blev beskudt.

Den nye tilføjelse i straffeloven er §199 b, der således bliver en tilføjelse til den paragraf, der omhandler voldelige forhold. Altså kan det nu sidestilles med et voldeligt overfald, at affyre fyrværkeri af mod andre.

Politikredsene vil sætte ind overfor misbrug af fyrværkeri fra og med i dag og frem til nytår. Også inden  situationerne opstår.

”Vores forebyggelsesafdeling tager i disse dage rundt og taler med særligt de unge mennesker for at øge deres bevidsthed om, hvor farligt det er at affyre fyrværkeri mod andre, og hvilke strafmæssige konsekvenser det kan have. Vi håber, at det kan få de unge til at tænke sig om en ekstra gang, inden de sender raketter i den forkerte retning,” siger Klaus Arboe Rasmussen.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x