HåndboldNyhederSportTopnyheder

VM-Håndbold: Danmark er klar til kvartfinalen

Danmark vinder over Japan og er dermed vinder af mellemrundegruppe 3 og er klar til kvartfinale på onsdag.

Det blev til endnu en dansk sejr, da Nikolaj Jacobsens drenge tog imod Japan i sin anden kamp i mellemrunden.

Kampen fik en lidt blandet optakt, da både Mikkel Hansen og Johan Hansen blev dømt ude med maveproblemer og måtte blive hjemme på hotellet. Samtidig fik Danmark ikke hjælp af Kroatien, da de tabte til Argentina. Så nu er det op til sydamerikanerne om de skal følge Danmark i kvartfinalen, de skal bare vinde deres sidste mellemrundekamp mod Qatar.

Japan fik ellers sat Danmark under pres i første halvleg, hvor de solide forsvar ikke var så solidt.

Danmark kunne dog gå til pause foran med to.

Danmark fik i anden halvleg mere styr på de hurtige japanere, og stille og roligt trak man fra og kunne med en syvs målssejr, juble og er nu vinder af sin gruppe og dermed er kampen mod Kroatien på mandag resultatmæssig fuldstændig uden betydning for det danske hold.

Endnu en gang blev det en dansk VM-debutant der blev kampens spiller, for Emil Jakobsen er kommet fri af sit corona ophold, den unge fynbo lavede 12 mål og dermed blev han også dansk topscorer.

 

”Det lyder dejligt. Det var det, vi i første omgang havde sat os som mål – at kvalificere os til kvartfinalen. At det sker nu, det er jeg glad for. Også fordi jeg ikke har særlig meget lyst til at komme ud i en knald eller fald-kamp mod Kroatien i den sidste mellemrundekamp. Så jeg er meget glad for, vi får det sikret i dag”, sagde Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT efter kampen.

Landstræneren satte også lidt ord på Emil Jakobsen kamp.

”Vi er glade for at have Emil tilbage. Han giver vores kontraspil noget, og han kan gå fra hjørnerne, som vi så i 1. halvleg, hvor vi kan brede spillet ud. Så det var en rigtig fin kamp, og det er godt, han er tilbage. Lige nu har vi tre meget skarpe venstrefløje”, sluttede landstræneren.

Der er nu fire hold der kan blive Danmarks kommende modstander i kvartfinalen, det er værtsnationen Egypten, Sverige, det russiske håndboldforbund (RHF) og Slovenien. Danmark skal møde det hold der bliver nummer to i mellemrundegruppe 4.

Danmark møder Kroatien på mandag kl. 20.30 og spiller kvartfinale på onsdag.

Danmark 34 – 27 Japan

Niklas Landin ved VM i Herning 2019. Foto: MG – MinByNEWS

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close