ErhvervNyheder

Fødevarestyrelsen fører ekstra kontrol med varedeklarationer og dyrevelfærdsmærket på kyllingen

Fødevarestyrelsen gennemfører i år ekstra kontroller af bl.a. producenternes nedkøling af mad og oplysninger om næringsstoffer, mens landmændene skal forvente ekstra kontrol af medicinforbruget til smågrise.

16352

Er der styr på industrikøkkenernes nedkøling af fødevarer? Passer mængden af fedt, kulhydrat og protein med teksten på pakken? Og har svineproducenterne styr på antibiotikaforbruget til de små grise?

Hvert år supplerer Fødevarestyrelsen de løbende kontrolbesøg med kontrolkampagner med fokus på udvalgte områder.

– Når vi er på besøg i fødevare- og landbrugsvirksomhederne registrerer vi, hvor der er behov for særlig opmærksomhed. I år ser vi bl.a. på, om virksomhederne overholder krav til nedkøling af maden, fordi langsom nedkøling kan give bakterievækst og maveonde hos forbrugerne, siger fødevaredirektør Annelise Fenger, Fødevarestyrelsen.

Nedkøling af fødevarer bliver én af de kontrolkampagner, som Fødevarestyrelsen gennemfører hos fødevareproducenterne. I andre kampagner kontrollerer Fødevarestyrelsen, om mængden af fedt, sukker og proteiner svarer til deklarationen, om frosne fisk fra Frankrig nu også kommer fra Frankrig, og om forbrugerne kan regne med dyrevelfærdsmærket på kyllingen i køledisken.

Fødevarestyrelsen fører også kontrol med landbrugets produktionsdyr. I år vil de tilsynsførende bl.a. kontrollere om grise bliver behandlet forsvarligt, hvis de kommer til skade eller er syge. Vi kontrollerer også landmændenes pasning af køer og kalve i vinterhalvåret, om der er styr på dyrevelfærden i fårebesætninger samt svineproducenternes forbrug af antibiotika til smågrise.

– Dansk landbrug ligger lavt i brug af antibiotika, når vi sammenligner med mange andre lande, men svineproducenterne står for den største andel af forbruget. Derfor gennemfører vi målrettet kontrol af flokbehandling af smågrise, hvor vi også vejleder både landmænd og praktiserende dyrlæger om tiltag, som skal sænke forbruget, siger veterinærdirektør Hanne Larsen, Fødevarestyrelsen.

Formålet med kontrollerne er færre brud på reglerne, og de tilsynsførende er forberedt til dialog og vejledning om virksomhedernes konkrete udfordringer.

Fødevarestyrelsen har planlagt at gennemføre kontrolkampagner i 2021, der omfatter ca. 7.000 kontrolbesøg.

Læs mere om kontrolkampagnerne 2021 her

Logo for Fødevarestyrelsen

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x