Amerikansk FodboldNyhederSport

NFL: Brady førte Buccaneers til sejr i Super Bowl

Det var 10. gang, Tom Brady stod i en Super Bowl, og med en sejr over Kansas City Chiefs ville han kunne tage sin syvende Super Bowl-ring, og dermed har han én sejr mere end både Steelers og Patriots, der er de to mest vindende hold i NFL.

Kansas City Chiefs var klar, og de forsvarende mestre så stærke ud, med kun to nederlag i hele sæsonen. Patrick Mahomes var den yngste quarterback, der nogensinde har stået en Super Bowl, og nu skulle han så møde Tom Brady, der med sine 43 år, blev den ældste.

Ud af lommen
Kampen startede defensivt, hvilket var forventeligt, og 1. quarter endte med en 7-3 føring til Buccaneers, der ikke skulle rejse langt for at deltage i finalen, da den blev spillet på hjemmebanen i Tampa Bay, Florida.

Og hjemmeholdets forsvar var i dén grad mødt op til kamp. Et konstant pres tvang Patrick Mahomes væk fra Chiefs’ angrebslinje gang på gang, og igen og igen blev bolden kastet bort.

Det kunne have været en højspændt kamp med masser af action, men mens Brady formåede at finde sin gamle tight end på to vigtige spil, havde Chiefs svært ved at holde dampen oppe, og en lang række dumme fejl gjorde det ikke sværere for Brady og co. at rykke fra land.

Tvivlsom straf
Særligt en tvivlsom holding-straf kaldt mod Charvarius Ward endte med at koste Kansas City Chiefs en vigtig interception, der kunne have været udslagsgivende. I stedet endte første halvleg med otte strafkald mod Kansas, der tilsammen gav Buccaneers 95 yards, en ny 1. down, de omsatte til et touchdown, i stedet for det field goal, der var sparket, og altså ophævede en interception, kastet af Tom Brady.

Stillingen ved halvlegen var 21-6, og selvom Kansas-spillerne fik mere styr på deres straffe i anden halvleg, gik der ikke lang tid, før det var klart, at der ikke var meget at rafle om i Florida.

3. quarter gav endnu to field goals, et til hvert hold, og kampens sidste scoring kom i form af et touchdown til Buccaneers wide reciever, Antonio Brown, i halen af endnu en straf begået af Chiefs’ forsvarsspiller Mathieu, og dermed stod der 31-9.

Kun for Bucs- og Bradyfans
Stillingen holdt i en ørkenvandring af en fjerde quarter, hvor Mahomes og Chiefs dog blev ved med at forsøge, selvom kampen var afgjort, og et kast til Travis Kelce blev hevet ind af Devin White til et touchback, og et hurtig knæ senere, var Super Bowl LV slut.

Det har måske nok været god aften for fans af Buccaneers og Tom Brady, men for de mange fans af NFL, der havde valgt at blive oppe til sent for at se finalen, var der altså ikke meget spænding at hente i kampen.

Titlen som aftenens MVP gik, ikke overraskende, til Tom Brady, men havde der ikke været regler om, at den skal gå til en spiller, burde det være Buccaneers forsvarskoordinator, Todd Bowles, der fik titlen efter en imponerende indsats.

Dermed slutter 2020-sæsonen i NFL, og der er altså pause frem til august.

 

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x