NyhederTechTopnyheder

5G og mikrochips i vaccinen: Facebook vil coronarygterne til livs

Det har længe været et af Facebooks primære mål at komme de mange rygter og misinformationer vedrørende coronavirussen på det sociale medie til livs, og nu øger de indsatsen.

“Folk troede, at virussen startede i et laboratorie, at 5G på en eller anden måde var involveret, at der var en mikrochip i vaccinen, der var designet til at kontrollere folks tanker eller at pandemien var begyndelsen på den nye verdensorden,” lyder det i et blogindlæg fra Facebook.

Trods mangel på beviser for nogle af de mange, til tider temmelig vilde, påstande, og en kontinuerlig forsikren fra medicinalindustrien og sundhedsvæsenet, har rygterne været svære at begrænse, og de er blevet flittigt delt.

Det vil Facebook sætte en stopper for, og de øger nu indsatsen.

“Siden december har vi fjernet falske rygter om COVID-19 vacciner, der er blevet modbevist af medicinske eksperter. I dag, efter at have rådført os med førende sundhedsorganisationer, inklusive WHO (World Health Organization), udvider vi listen af rygter, som vi fjerner,” lyder meldingen.

Med på den nye liste over rygter, der bliver fjernet er:

  • At virussen skulle være skabt i et laboratorium
  • At vaccinen ikke virker
  • At det er mere sikkert at blive syg end at blive vaccineret
  • At vaccinerne fører til autisme

Ifølge blogoplægget vil også grupper og sider, der er specifikt målrettet misinformation eller rygter, der ikke er blevet underbygget af ekspertudsagn blive slettet eller komme under administration fra tech-giganten.

Relaterede artikler

Back to top button
x