LivsstilNyheder

Tips til rundture: Tag på vandretur i vinterferien

Naturstyrelsen oplever stor interesse for at vandre. Derfor har vi samlet en liste med inspiration til længere vandreture i naturskønne omgivelser i hele landet, der begynder og ender det samme sted.

Vinterferien står for døren, og Naturstyrelsen har bedt kollegaer i hele landet om at pege på længere rundture i nogle af de smukkeste statslige naturperler.

Der er både gåture i skov, langs kysten og i det åbne land – fælles for dem alle er, at de kan klares på en halv eller hel dag alt efter dagsformen.

– Vi oplever en stor interesse for at vandre lige nu, og folk efterspørger især ture, der begynder og slutter det samme sted. Så har man heller ikke besværet med at finde tilbage til bilen igen eller lede efter offentlig transport. En anden sjov ting er, at der er kommet mere interesse for de længere ture, hvor man pakker rygsækken med madpakker og termokande og begiver sig ud en hel eller en halv dag. Corona-nedlukningen har givet os mere tid, og det kan mærkes på de smukke afmærkede stier rundt i statens naturområder, siger Marie Roland, naturvejleder i Naturstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler netop aktiviteter i det fri i vinterferien. Risikoen for at blive smittet med ny coronavirus er mindre, hvis man er udendørs. Det er lettere at holde afstand, der er masser af frisk luft, og der er typisk færre ting, som mange rører ved.

Det er typisk på de kendte naturperler og i de bynære naturområder, at man kan møde mange andre besøgende. Derfor opfordrer Naturstyrelsen til, at man tænker i alternative steder, når man vil ud i naturen. Der er masser af plads til alle.

Se listen: Længere rundture på 7-23 km i hele Danmark

Naturstyrelsen

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close