NyhederPolitik

Kristian Jensen forlader Folketinget – udpeget til ny post af regeringen

Venstre-manden skal arbejde for dansk medlemsskab af FNs Sikkerhedsråd

Ifølge Altinget.dk vil Venstres tidligere næstformand Kristian Jensen i morgen blive udpeget til en ny post som politisk udpeget repræsentant for den danske regering.

Posten indebærer, at han skal arbejde for at sikre Danmark et medlemsskab af FNs Sikkerhedsråd i 2025-26. Arbejdet skal foregå fra Kontoret for Multilateralt Samarbejde, der bl.a. varetager Danmarks forhold til FN.

Kristian Jensen forlader dermed dansk politik, hvor han har været medlem af Folketinget siden 1998, hvor Venstre-politikeren blev lagt ind for Herning/Ikast-kredsen i Ringkøbing Amt. Han har været skatteminister, udenrigsminister og finansminister, samt fungeret i ti år som næstformand i partiet, indtil han i 2019 trak sig som følge af ledelseskrisen i Venstre.

Kristian Jensen bliver den første politisk udpegede repræsentant, siden regeringen for få dage siden ændrede den såkaldte “opslagsbekendtgørelse” for at få mulighed for “i helt særlige tilfælde at kunne bringe politikere aktivt i spil i det danske diplomati”.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close