HelbredTopnyheder

Nye opgørelser: 2.007 nye tilfælde

Statens Serum Institut er begyndt at tælle test på en anden måde, og der har onsdag resulteret i 2.007 nye tilfælde af COVID-19 i Danmark.

18110

Omkring 150.000 testede og 500 smittede. I et stykke tid nu har tallene set sådan ud på det Dashboard, hvor man som dansker har kunnet følge udviklingen i smitten. Men her, næsten præcist et år efter at Mette Frederiksen holdt det første af en lang række pressemøder, står der pludselig 2.007 nye tilfælde.

Ifølge Statens Serum Institut skyldes det, at man nu er begyndt at inddrage tallene fra private lyntest, som fx. dem foretaget af Falck, der med kviktest står for at teste en stor del af de tilbagevendte elever i de danske grundskoler.

“Der må forventes at ses et ”data-hop” både i antal prøver og i antal bekræftede tilfælde fra den 9. marts til den 10. marts 2021, som forklares af ovenstående,” står der i vejledningen på Dashboardet.

De 2.007 nye tilfælde er ifølge opgørelsen resultatet efter 1.128.502 foretagede tests. Heraf 124.584 førstegangstestede.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x