NyhederPolitikTopnyheder

Så er der plan for genåbningen

Du kan blive klippet efter påske og spise ude - sådan helt ude - 14 dage senere. Koncerter og meget mere til maj. Regeringen forhandlede i nat en rammeaftale på plads for genåbningen af Danmark.

Regeringen fik i går aftes forhandlet en aftale på plads for genåbningen af Danmark. Den er delt op i trin, og vil starte efter påske, hvor mange elever kan komme tilbage i skole og de liberale erhverv igen kan åbne.

Målet er at landet er stort set genåbnet, når alle over 50, der har ønsket at få vaccinen, er blevet færdigvaccineret. Derudover vil en stor del af genåbningen inkludere brugen af et coronapas.

6. april
5.-8. klasserne kan vende tilbage til fysisk undervisning hver anden uge.
Det samme gælder for elever på ungdomsuddanneler, voksenuddannelser og elever på videregående uddannelser med mange praktiske elementer. Andre elever på vidergående vende tilbage til fysisk undervisning én enkelt gang om ugen.
Der bliver også åbnet op for at studerende kan mødes i studie- og læsegrupper på uddannelsesinstitutionerne med visse smittereducerende tiltag.

Når alle over 50 år, der har ønsket det, er blevet vaccineret, er det forventningen, at skoler og uddannelser kan åbne op 100%.

De liberale erhver, frisører, massører, tatovører osv. kan åbne igen. Der gælder krav om mundbind og visir.

13. april
Stormagasiner, arkader osv. kan åbne for almindelig handel. Det gælder dog ikke restauranter, caféer og biografer, der findes i storcentrene.

21. april
Udendørsservering for restauranter og caféer mv.
Muséer, kunsthaller og biblioteker.
Udendørs idræt i orgasnieret regi med coronapas.

6. maj – Med coronapas
Indendørs servering på restauranter og caféer
Konferencer, spillesteder, teatre, biografer og lignende.
Indendørs idræt for voksne over 18 år.

21. maj – med Coronapas
Resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, som ikke er åbnet i forrige faser.
Indendørsfaciliteter i forlystelsesparker, zoo mv og legelande.
Daghøjskoler og aftenskoler.

Epidemikommissionen har fået til opgave at vudere mulighederne for en genåbning af nattelive eller dele heraf. Det gælder også forbuddet mod salg af alkohol mellem kl. 22 og 05.

Derudover er der nedsat en hurtigt-arbejdende ekspertgruppe, der skal samarbejde med myndighederne om at finde en plan for at større forsamlinger og arrangementer kan afholdes på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde. Det gælder også anvendelse af “Superligaordningen” og messeaktiviteter.

Det vil også kunne blive relevant at foretage hurtige lokale nedlukninger helt ned til sogneplan, såfremt smitten begynder at sprede sig igen.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close