NyhederPolitikTopnyheder

Opgravning af mink kan blive dobbelt så dyr

Fødevareministeriet har nu anmodet om 150 mio. kroner til at få gravet aflivede mink op igen. Det er dobbelt så meget som opgaven er budgetteret til at koste.

Oprindeligt lød regningen på at grave de aflivede mink ved Nr. Felding og Kølvrå op igen på 80 mio. kroner, men nu har ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri anmodet om 150 mio. kr. fra Finansudvalget, for at komme i mål med opgaven. Det skriver Jyllands Posten mandag morgen.

Hos Fødevarestyrelsen maner man til besindighed, og direktør, Nikolaj Veje, fortæller, at det er ”tæt på usandsynligt”, at det bliver nødvendigt at bruge alle pengene.

Direktøren fortæller Jyllands-Posten, at prisen stadig anslås til at holde sig under de 80 mio. kr. (72,2 mio. kr. er der budgetteret med), men at de ekstra midler kan blive nødvendige, da det er en opgave, der ikke er blevet gennemført før, og at uden luft i budgettet, kan det blive nødvendigt at standse arbejdet, hvis de støder på uforudsete udgifter eller problemer.

DF og Venstre er klar til at kalde fødevare-, landbrugs- og fiskeriminister, Rasmus Prehn i samråd.

Det blev hurtigt meldt ud, at de nedgravede mink ville skabe en miljørisiko, men alligevel blev det besluttet af vente et halvt år med at grave dem op igen.

”Ved at vente er det tilsyneladende blevet en endnu større opgave. Miljøskaden er sket, minkene er blevet flydende og er begyndt at sive, og man er nødt til at grave et langt større jordareal op, og det bliver dyrere,” udtaler Thomas Danielsen (V) til Jyllands-Posten.

Danielsen er medlem af Miljø- og Fødevareudvalget og næstformand i Finansudvalget mener ikke, at det har været svært at forudsige.

”Det er ikke atomfysik.”

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close