HelbredNyheder

Appel til foreningslivet: Luk ned i 14 dage

Et enigt økonomiudvalg retter nu en appel til foreningslivet i Holstebro Kommune om at lukke ned i 14 dage for at få bugt med det stigende smittetryk. Appellen er rettet mod den del af foreningslivet, hvor der er særlig risiko for smitte.

Smittetrykket i Holstebro Kommune er højt. Særligt blandt børn og unge er smitten stigende.

Trykket er nu så højt, at kommunen er tæt på en automatisk nedlukning som vil betyde, at kommunale institutioner, serveringssteder, udvalgsvarebutikker, liberale serviceerhverv m.m. lukker ned.

For at undgå at komme i den situationen, anbefaler Økonomiudvalget, at alle foreninger, hvor der er særlig risiko for smitte, lukker ned for deres aktiviteter. Et næste tiltag kan blive lukning af kommunens skoler.

– Vi nærmer os med hastige skridt en automatisk nedlukning, som kan vare i længere tid. Derfor har vi i Økonomiudvalget drøftet, hvad vi kan gøre for at undgå, at skoler, uddannelsessteder, butikker, restauranter, cafeer, frisører m.m. skal lukke automatisk ned, siger H.C. Østerby, borgmester i Holstebro Kommune.

Tydelig appel

Økonomiudvalget er tydelig i sin appel og opfordrer den del af foreningslivet, hvor bobler blandes og man ikke har sikkerhed for at overholde afstandskrav, til at aflyse alle aktiviteter.

– Vi kan allerede nu se, at mange foreninger er usikre på, om det er forsvarligt at gennemføre aktiviteter. Nogle har allerede lukket ned og andre overvejer. Vi vil alle gerne undgå endnu en nedlukning. Myndighederne og kommunen gør alt, hvad vi kan, men det lykkes kun med en fælles indsats, hvor alle tager de nødvendige forholdsregler. I de bestræbelser kaster vi et særligt blik på foreningslivet. Vi er naturligvis kede af, at dette skridt er nødvendigt, for vi ved, hvor meget livskvalitet, der er forbundet med fællesskabet i en forening. Vi tager det ekstra skridt, fordi vi vil undgå den automatiske nedlukning, som kan ramme os, siger H.C. Østerby.

Kommunen følger smitteudviklingen tæt og er særdeles opmærksom på, hvor smitten rammer rent geografisk, og hvordan den fordeler sig aldersmæssigt.

– Fra Økonomiudvalget skal der også lyde en kraftig opfordring til, at alle forældre taler med deres børn og unge og hjælper dem med at se færre af deres kammerater og venner i en periode. Vi er helt med på, at det er ærgerligt, men vi er alvorligt bekymrede for konsekvenserne, hvis vi ikke får brudt smittekæderne, siger H.C. Østerby.

Alle borgere opfordres til at blive testet og vende tilbage til de mindre bobler. Der er otte teststeder i Holstebro Kommune. De to nyeste steder, der åbnede for hurtigtest i dag, er i Mejrup og Mejdal.

 - logo

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close