ErhvervNyheder

Norlys deler 50 millioner ud til gode idéer

Energi- og telekoncernen vil det kommende år uddele 50 mio. kr. til gode projekter og initiativer gennem Norlys Vækstpulje.

Norlys’ repræsentantskab har netop godkendt, at energi- og telekoncernen det kommende år kan uddele 50 mio. kr. til gode projekter og initiativer gennem Norlys Vækstpulje. Beløbet fordeles på tre ansøgningsrunder, og næste ansøgningsfrist er den 1. juni.

“Vi etablerede Norlys Vækstpulje for et år siden, og vi har indtil videre uddelt 37 mio. kr. til knap 500 gode projekter fordelt på to uddelingsrunder. Nu har vores repræsentantskab godkendt, at vi det kommende år kan uddele yderligere 50 millioner kroner. Vi har især fokus på at støtte initiativer, der fremmer grøn omstilling og digitalisering eller på anden vis bidrager til fællesskab,” siger Jens Erik Platz, bestyrelsesformand i Norlys.

Gode og innovative ideer søges
Norlys Vækstpulje støtter bredt og primært inden for Norlys’ ejergeografi, som dækker det meste af Jylland. Der er dog også mulighed for at opnå støtte, hvis du bor uden for området og har en god idé eller et spændende projekt, der kan gøre en forskel – stor eller lille – for den grønne omstilling eller digitaliseringen.
“Vi har især bevilget penge til foreninger og kulturliv i lokalsamfundene, men vi har også et stort ønske om, at Norlys Vækstpulje skal være med til at gøre en forskel i et bredere samfundsperspektiv. Som energi- og telekoncern spiller vi en stor rolle i den grønne omstilling og digitaliseringen af samfundet. Derfor vil vi også meget gerne modtage endnu flere ansøgninger fra iværksættere med gode ideer, der kan gøre en forskel inden for netop det område – også selv om de bor uden for vores ejergeografi,” siger Jens Erik Platz videre.

I 2020 støttede vækstpuljen blandt andet forskellige projekter med fokus på forskning, formidling eller decideret bæredygtig omstilling.

Fællesskabet i fokus
Norlys er et andelsselskab, som er ejet af flere end 700.000 danske elforbrugere. Foruden de mere innovative projekter har Norlys Vækstpulje derfor i høj grad også fokus på fællesskab.

“Langt de fleste ansøgninger, vi modtager, kommer fra foreninger og kulturliv, som søger støtte til alt lige fra bålhytter til sportsudstyr. Ting, der er med til at holde fællesskabet i lokalsamfundene i gang. Selv om vi er blevet en stor koncern, er det fortsat vigtigt for os, at vi er noget netop for lokalområderne, hvor vores andelshavere bor. Vi glæder os derfor til også at modtage en masse gode ansøgninger fra de lokale ildsjæle, der brænder for at holde liv i de små lokalsamfund med sport, kultur og fælles samlingspunkter,” slutter Jens Erik Platz.

Ansøgningsfristen til den igangværende runde er den 1. juni, og derefter følger en ny runde med frist den 1. oktober.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close