NyhederUddannelse

Smitten i Holstebro stiger selvom skolerne følger alle retningslinjer

Skolerne får stor ros for at overholde anbefalingerne, men alligevel tegner de unge i Holstebro sig for den største del af de stigende smittetal.

Holstebro nærmer sig grænsen for, hvor mange smittede der må være i en kommune, inden den automatisk lukker ned, og de smittede findes primært blandt de unge i byen.

Det viser sig også hos skolerne, hvor flere elever er blevet testet positive, men retningslinjerne er overholdt.

Faktisk endda så meget, at det har udmøntet sig I ros fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

“Vi har fulgt anbefalingerne, og Styrelsen for Patientsikkerhed har givet os stor ros for vores måde at håndtere situationen på,” fortæller Rasmus Højlund Sørensen, der er skoleleder på Sønderlandsskolen.

Skolen har haft ti tilfælde af smitte blandt medarbejdere og 23 elever er blevet testet positive. Det er primær elever I overbygningen, men det har betydet, at fem klasser er blevet sendt hjem, og at fire andre klasser i mellemskoletrinnet ikke kan modtage undervisning, fordi der ikke er medarbejdere nok.

En af de smittede var Rasmus Højlund Sørensen selv, der blev testet positiv sammen med de andre tirsdag, og siden har arbejdet hjemme.

“Det er overraskende, hvor smitsom den sygdom er. Nu har vi mærket den på vores egen krop, og selvom vi har gjort, alt det vi skulle, så er der stadig mange, der er blevet smittet,” fortæller han.

Skolen er blevet kategoriseret som et smitteudbrud, men Styrelsen for Patientsikkerhed har ikke vurderet, at der var behov for at lukke skolen.

“Vi har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, og de har været meget trygge ved den måde, vi har håndteret smitten på,” forklarer Rasmus Højlund Sørensen, og fortsætter:

“Smitten har været begrænset til klasseboblerne, så der er ikke noget uventet over det. Og de har været helt trygge ved den måde, som vi har håndteret tingene på, og den måde som smitten har udviklet sig på.”

I dag er den første dag, hvor Rasmus er symptomfri, og han håber, at han selv og eleverne snart kan vende tilbage til skolen. Men det kan være en stakket frist.

For hvis kommunen lukker ned, kan det betyde, at skolerne også skal lukke ned igen. Det håber skolelederen ikke kommer til at ske.

“Vi har lige fået eleverne fra 5. til 8. klasse tilbage, så det ville være en skam, hvis de ikke kan fortsætte undervisningen. Så jeg håber rigtigt meget, at vi kan vende tilbage til noget, der bare ligner, det vi er vant til.”

Det samme gælder for Rasmus’ kollega, Peter Hatting, der er skoleleder på Nørre Boulevard Skolen. Her er antallet af smittede noget mindre, men Peter har alligevel måttet sende to 1. Klasser hjem, og én enkelt medarbejder, der blev smittet I den ene af klasserne. Og mandag eftermiddag, da Min By News snakkede med ham, var en elev I en 8. Klasse netop blevet testet positiv.

Han håber også, at tallene falder og kommunen ikke behøver at lukke.

“Det ville da være hundehamrende ærgerligt, hvis vi skal lukke igen. Vi er lige begyndt at vende tilbage til noget, der ligner normalen. Hver gang, der sker sådan et skift, så går det ud over elever, familier og lærerne. Det slider meget på folk,” forklarer han.

Skulle det ende med en lukning, så kan Peter Hatting trøste sig med, at det ikke er første gang, han står i situationen.

“Vi har jo prøvet det før, så vi ved præcis, hvordan vi skal gøre det, men vi vil naturligvis helst være fri.”
Rasmus Højlund Sørensen er også forberedt på at gøre, hvad der skal til.

“Hvis det er det, der skal til, så er det jo sådan det er. Og det er jo et godt greb at have i værktøjskassen, hvis vi skal komme smitten til livs,” fortæller han.

Den seneste uge har 187 nye tilfælde i Holstebro Kommune og heraf er 73 af dem mellem 10 og 19 år. Det samlede antal resulterer i et testjusteret incidenstal på 188,58. Hvis det tal når over 250, så lukker kommunen.

Indtil videre er det kun den sjællandske kommune Hørsholm, der er blevet lukket, men i Holstebro er tallet steget de sidste dage.

Hvis det ender med at kommunen lukker, vil det inkludere:

Udvalgsbutikker (altså ikke dagligvarebutikker) og indkøbscentre, serveringssteder, forlystelsesparker samt de liberale erhverv og lignende.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close