Forside GallerierForside Sekundær FremhævetHåndboldNyhederSportSport Galleri

Aalborg Håndbold vinder hjemme i Champions League kvartfinale

Formidabel holdindsats sikrede sejr i første kvartfinale da Aalborg håndbold vandt over Flensburg-Handewitt torsdag aften i Jutlander Bank Arena. Se billeder fra kampen her.

Aalborg Håndbold leverede en fremragende holdpræstation i torsdagens kvartfinalekamp mod SG Flensburg-Handewitt, som holdet vandt 26-21 efter pauseføring på 13-10.

Der var lagt i kakkelovnen til en historisk kamp, hvor Aalborg spillede i sin første EHF Champions League kvartfinale nogensinde. Hele holdet var tændt fra første fløjt og startede ud med et brag.

Særligt hjemmeholdets svenske VM-sølv trio var i exceptionelt spillehumør. Mikael Aggefors hev en håndfuld store redninger frem i startfasen, og i modsatte ende var det Lukas Sandell og Felix Claar, der havde sidste hånd på Aalborgs første syv scoringer.

Det hjalp nordjyderne til en føring på 7-3 efter 12 minutters spil. Forsvarsmæssigt fastholdte man et rigtig godt spændingsniveau, og holdet gjorde det svært for gæsterne at komme frem til åbne chancer.

Angrebsmæssigt fik Aalborg lidt svære ved at finde de rigtige løsninger, men særligt Lukas Sandell fik flere gange alligevel fundet et hul i den tyske defensiv. Aalborg fastholdte derfor føringen resten af første halvleg og gik til pause foran 13-10.

Fra anden halvlegs start skiftede momentum til gæsterne. Marginalerne faldt ud til gæsternes side, og de løftede samtidigt niveauet defensivt, hvor Aalborg havde ualmindeligt svært ved at komme igennem.

Efter 10 minutters spil af anden halvleg havde man således blot sat en enkelt scoring ind – i den anden ende havde gæsterne i samme periode scoret fire, og det var derfor helt lige.

Aalborg skiftede i en periode til 7 mod 6, og det hjalp til at få løsnet lidt op angrebsmæssigt igen. Hjemmeholdet lagde sig således tilbage i teten, og da der manglede ti minutter var man i front 21-19.

I slutfasen lagde nordjyderne yderligere et niveau på i alle faser. Mikael Aggefors fortsatte sit storspil, mens landsmanden Felix Claar brillerede i offensiven.

Samtidigt spillede Aalborg med en fantastisk intensitet i alle aktioner, og på en fremragende afslutning på kampen sikrede man sig en sejr på 26-21.

Alt i alt en fantastisk holdpræstation, hvor der hele vejen rundt blev leveret 100% i alle facetter. Oveni det havde man en svensk trio, der skilte sig ud i store perioder og leverede på absolut topniveau.

Med sejren sikrede Aalborg håndbold sig et godt udgangspunkt, inden returopgøret i Flensborg på onsdag 19. maj kl. 20.45, hvor det afgøres, hvem der kan booke billetten til EHF Final4 i Køln.

Inden da venter en gruppefinale i slutspillet på søndag, hvor TTH Holstebro gæster Jutlander Bank Arena. Kampstart er kl. 16.00, og opgøret kan følges på TV2.

Matchfacts:

Aalborg Håndbold målscorere:
Felix Claar 8, Lukas Sandell 8, Henrik Møllgaard 4, Buster Juul 2, Benjamin Jakobsen 2, Jonas Samuelsson 1, Sebastian Barthold 1.

SG Flensburg-Handewitt målscorere:
Jim Gottfridsson 5, Hampus Wanne 4, Mads Mensah 4, Lasse Svan 3, Johannes Golla 2, Gøran Søgard 2, Simon Hald 1.

Udvisninger:

Aalborg Håndbold: 2 x 2 min.
SG Flensburg-Handewitt: 5 x 2 min.

Redninger:

Mikael Aggefors: 16/35 (46 %)
Simon Gade: 0/2

Benjamin Buric: 10/36 (28 %)

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close