NyhederPolitik

Stor aftale om dansk infrastruktur

Der er afsat 160 mia. kroner til at opføre nye projekter i den danske infrastruktur. Deriblandt en ny midtjysk motorvej.

En udvidelse af E45 mellem Kolding og Aarhus N, en ny midtjysk motorvej mellem Give, Billund, Løvel gennem Viborg til Klode Mølle og en ny Limfjordsforbindelse over Egholm er blandt de mange nye tiltag der blev fremlagt ved et pressemøde mandag formiddag.

Infrastrukturplan 2035 blev præsenteret af regeringen og de andre partier i folketinget, og den har nye projekter til en samlet pris på 161 mia. kroner planlagt i perioden 2022-2035.

Planen indeholder:

Mere end 86 mia. kroner til kollektiv trafik. Ca. 45 af dem får til nye forbindelser på tværs af landet, samt BRT-, letbane- og metroløsninger.

Omkring 64 mia. kroner går til vejprojekter, der skal “løse centrale trængselsudfordringer”.

3 mia. kroner til initiativer, der skal få flere til at tage cyklen.

Samt en lang række grønne tiltag.

“Vi er enige om at investere massivt i bedre kollektiv transport, flere veje og bedre cykelinfrastruktur. Det her er en aftale med danskerne i centrum. I alle dele af landet. Vi ønsker et langt større fokus på at reducere trængsel og gøre plads til grønne biler, bekæmpe vejstøj og give vores jernbaner et stort og tiltrængt løft. Det er samlet set en rigtig god og meget bred politisk aftale med den rigtige balance mellem investeringer i vej- og kollektive transportprojekter. Det var det, vi lovede før valget, og det leverer vi nu,” lød det fra Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse, der blev sendt ud inden pressemødet.

Blandt de mange tiltag er følgende relevante i MinByNEWS’ dækningsområde:

Vejforbindelser:

En ny midtjysk motorvej mellem Klode Mølle og Løvel, som der med forbindet Give og Viborg.

En tredje limfjordsforbindelse i form af en tresporet motorvejsforbindelse over Egholm.

En udvidelse af E45 fra Aarhus N til Kolding

En tunnel under Marselis Boulevard i Aarhus.

Togforbindelser:

En ny jernbane mellem Aarhus og Silkeborg, via Galten.

Relaterede artikler

Back to top button
x