HelbredNyhederTopnyheder

Vaccinationskalenderen opdateres

De 12-15-årige skal vaccineres i juli og vi er færdige i slutningen af august ifølge den opdaterede vaccinationskalender.

24559

Danmark har købt 1,17 doser af Pfizervaccinen, og det giver et stort skub til vaccinationskalenderen herhjemme. Derfor er forventningen nu, at de 30-34-årige er færdigvaccineret i slutningen af august og ikke i midten af september, som det oprindeligt var planen.

”Der kommer rigtig mange vacciner til Danmark i den kommende tid. Det gør, at vi nu kan fremrykke vaccination af de 30-34-årige. Lige præcis den gruppe har jo ventet længe og tålmodigt, og det er en stor glæde, at vi har fået mulighed for at rykke deres vaccination frem”, fortæller vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst.

Den opdaterede vaccinationskalender, der blev sendt ud i dag den 1. juli, viser også, at de første invitationer til børn mellem 12-15 år vil blive sendt ud i juli måned.

”Vi kan nu ane afslutningen af massevaccination af de første 10 målgrupper, og det er en af de helt store milepæle der nærmer sig. Vi har jo tilføjet en målgruppe 11, nemlig de 12-15-årige, og dem forventer vi, at vi kan begynde at invitere om ca. 2 uger,” lyder det fra Helene Probst.

Ifølge Sundhedsstyrelsen vil de første invitationer til denne aldersgruppe blive sendt ud i uge 29.

Brugen af vaccinen fra Pfizer hos børn blev godkendt til brug i sidste måned af Europa-Kommissionen, og ifølge Søren Brostrøm er der mange fordele ved at vaccinere den 12 til 15-årige.

Både i forhold til at opnå en højere grad af flokimmunitet inden vinterperioden, og hos børnene selv, hvor en vaccination kan skabe mere tryghed for om de smitter et sårbart familiemedlem.

 

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x