LivsstilMad og drikkeNyhederTopnyheder

Genialt: Plukselv-jordbær i øjenhøjde

Hos Ømosebær kan man plukke bær uden at have måsen i klaskehøjde

Indrømmet: Min efterhånden 54-årige krop har det temmelig anstrengt med pluk-selv-jordbær. Faktisk har det aldrig rigtig sagt mig ret meget at kravle rundt på en pløjemark med måsen i klaskehøjde, og alderen har ikke hjulpet på det.

Bevares, man kan selvfølgelig helt gratis guffe alle de jordbær man kan nå, inden man skal afregne ved boden, men det er lidt ligesom at pille rejer: Man bliver træt, før man bliver mæt.

Derfor var det en yderst velkommen fornøjelse at besøge Ømosebær mellem Kjellerup og Ans. Efter endnu engang at have kravlet rundt i marken efter frilandsjordbær (som jeg gerne skal indrømme faktisk smagte rigtig godt), spurgte jeg lidt nysgerrigt til, hvad deres ‘jordbær-tunneler’ var for noget.

Det er store tunneltelte hvor planterne – og hold nu fast – er plantet i hyldestativer i en højde af ca. 1,7 meter! Altså række efter række af jordbærplanter, hvor de store, søde og modne bær hænger i store klaser, som man bare plukker ned i kurven uden overhovedet at skulle bøje sig ned!

Og hurra, hvor det gik! Hvor jeg i marken kun orkede at samle små 300 gram bær sammen, fik jeg på ingen tid flere kilo skovlet sammen.

Ikke nok med det. I min mund smagte jordbærsorten Flair både meget sødere og meget saftigere end Allegro- og Rumba-bærrene fra friland, og de var også meget større og rødere (nok på grund af drivhus-teltene). Ekstraprisen var bestemt det hele værd … og min gamle ryg og stive led er helt enige.

Hos Ømosebær kan man plukke et overflødighedshorn af danske bær udover jordbær: Hindbær, ribs, solbær, blåbær, brombær og så videre. Når de vel og mærke er i sæson. Lige nu er der kun jordbær, men allerede om en uge er de hvide ribs plukkemodne, lover de, og så går det ellers slag i slag frem til efterårsferien.

I mellemtiden kan man nyde de mange bær-produkter af egen produktion i gårdbutikken – snaps, sirup, saft, sodavand med mere – eller nyde en Ømosekage med flødeskumscreme og friske jordbær i gårdcaféen. Jeg smagte den med en jordbærsodavand, og sommeren har aldrig smagt mere dansk end lige der.

Relaterede artikler

Back to top button
x