NyhederUddannelse

Stor mangel på pædagogisk personale

Alt for få vil passe børn

Drømmer du om et job som pædagog eller pædagogmedhjælper, så er der mange muligheder netop nu. Der er generelt mangel på personale, men særligt i sommerperioden spidser det til.

” Vores akutte udfordring er at skaffe vikarer til at dække mellemtimerne i ferien. Vi har prøvet tre-fire gange i de her uger, at nogle af de vikarer, vi har sat på, har ringet og sagt, at nu har de fået fast arbejde,”  fortæller leder af Børnehuset Ellebæk, Søren Frøstrup-Agger, til Dagbladet Holstebro-Struer.

Om det er poder-jobs, til en attraktiv løn, eller at der generelt er gang i arbejdsmarkedet, der skaber mangel på ansøgere til medhjælperstillingerne denne sommer, kan man kun gisne om, men sikkert er det, at problemet næppe løst med sommerens udgang. Personalemangel, også blandt uddannede pædagoger, er et udbredt og generelt problem.

” Jeg har været i faget i mange år og har aldrig oplevet så stor mangel på uddannet personale, ” siger Søren Frøstrup-Agger

Trods gode intentioner om minimumsnomeringer er der desværre  ikke udsigt til flere pædagoger i landets institutioner. For sjette år i træk faldt antallet af ansøgere til pædagoguddannelserne. Det fremgår af en statistik over fordelingen af ansøgninger på de videregående uddannelser, der er offentliggjort af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Relaterede artikler

Back to top button
x