Mad og drikkeNyheder

Lækker sommermad på engangsgrill – kan man det?

Kokkens bud på en kulinarisk sommermenu tilberedt på engangsgrill

Sommeren er over os, med alt hvad dertil hører. Sand mellem tæerne, masser af is og ikke mindst lyse aftener med grillmad og kølige drikke. 

Men har man ikke en Weber grill de lux, kan man så nøjes med billig engangsgrill fra Netto?  

“Ja, det kan man godt, hvis man tænker sig om, når man sammensætter sin menu, og holder sig til råvarer, der kun kræver kort tilberedningstid” siger Jonas Noack Lyck, der er kok og gennem flere sæsoner har stået for populære grill-arrangementer på Danhostel Vandrehjem i Risskov ved Aarhus.

Jonas råder enhver, der kaster sig ud i at tilberede mad på engangsgrill, til primært at være opmærksom på det faktum at selve grillen er meget tæt på de varme kul. Det betyder en meget intens varmekilde fra start, som dog hurtigt bliver til en lunken fornøjelse, der ikke egner sig til tilberedning af f.eks. tykke stykker kød.

Faktisk er kød noget af det allersværeste at tilberede på en engangsgrill, og kokken anbefaler derfor, at man i stedet satser på fisk. f.eks. tigerrejer på spyd eller en tunsteak, som kun skal på grillen i kort tid.

Som tilbehør er grønne asparges, marineret squash i skiver eller en halv tomat oplagt. Igen fordi disse grøntsager kun skal have kort varme, sammenlignet med f.eks. en hel majskolbe.

Til dessert er banan kokkens favorit. Til børnene kan en hel banan, med et enkelt snit  til stykker af pålægschokolade, forvandles til en nem dessert på engangsgrillens eftervarme. Til de voksne kan pålægschokolade erstattes af mørk rom og brun farin. Bananerne pakkes ind i sølvpapir og tilberedes til de er møre. De nydes bedst med kold flødeskum.

Engangsgrillen er en klimasynder, og gemt i sand kan den være farlig for både dyr og mennesker. Så husk altid at slukke din engangsgrill med vand, og aldrig sand – og overvej evt. at opgradere den billige model til en af de miljøvenlige engangsgrill på markedet, som kan erhverves for omkring 50 kr. 

Relaterede artikler

Back to top button
x