GalleriNyhederPolitikTopnyheder

Sygeplejerskeformand til demo i Viborg: Vi kæmper videre

Grete Christensen og hundredvis af sygeplejersker i røde strejketrøjer gik gennem Viborgs gader

Sygeplejerske-strejken har nu varet siden 19. juni, og dagen efter at Dansk Sygeplejerskeråd har varslet en udvidelse af strejken, var formanden Grete Christensen onsdag i Viborg, hvor hun sammen med hundredvis af sygeplejerske i røde strejketrøjer gik gennem byens gader.

Turen startede i Søndersøparken, hvor optoget først gik en tur omkring Regionshospitalet og derefter mod Nytorv, hvor deltagerne kunne få kølig iskaffe fra Conrads & Coffee og tiltrængt is fra Okkels.

“Vi er mere værd” lød kampråbene på Nytorv, og at dømme ud fra Grete Christiensens tale og forsamlingens reaktioner og klapsalver, er en løsning på konflikten ikke lige om hjørnet.

“Vores største udfordring lige nu er at komme i dialog med arbejdsgiverne. De lader stort set som om, at det der sker derude med patienterne og borgerne, er lidt ligegyldigt. De tager ikke på nogen måde initiativ til, at vi får stoppet det her, eller til at vi også kommer i dialog om, hvordan vi får løst de seriøse problemer som sygeplejerskerne har,” sagde Grete Christensen til minbynews.dk efter talen.

Udvidelsen af strejken rammer blandt andet patientvejledningen i Viborg, hvor tolv sygeplejersker blandt andet visiterer patienter til behandling på privathospitaler. I Sydjylland har det betydet en endnu større ophobning af patienter, og Dansk Sygeplejeråd vil med den type præcise ‘nålestiksoperationer’ sætte de danske regioner og kommuner under endnu større pres.

“Man kan altid sidde og sige, hvorfor gjorde vi ikke det på et tidligere tidspunkt. De lokale kredse har været meget medbestemmende i hvad vi har udtaget, og ud fra de anbefalinger har vi kigget på en samlet sag,” siger Grete Christensen.

Hun glædede sig over at være i Viborg og mærke opbakningen fra medlemmerne, deres venner og familier, men også fra de mennesker optoget passerede.

“Det er fantastisk at mærke den kæmpe opbakning der er blandt alle sygeplejersker, men også blandt mange andre. Jeg synes vi har fået mange dyt i hornet på vej her op, så det føles godt,” lød det fra sygeplejerske-formanden.

Relaterede artikler

Back to top button
x