NyhederTopnyhederVild med dyr

Nu er der igen ulvehvalpe i Danmark

Det er nu det tredje gang, et ulvepar har fået hvalpe på dansk jord. Denne gang slutter ulveparret i Kleplund plantage sig til parret i Ulfborg. Det tyder på, at ulvene har fundet sig godt til rette her landet.

Vildtkameraer har fanget ulvehvalpe i reviret ved Kleplund, og ulveeksperter ved Aarhus Naturhistorisk Museum og Aarhus Universitet vurderer at hvalpene er fra maj måned. Der er også fanget ulveaktivitet på kameraerne i Ulfborg, men her er det indtil videre kun de voksne ulve, der er set på kameraerne.

Det er stadig for tidligt at afvise, at også dette par har fået hvalpe. De næste uger, holdes der dog ekstra godt øje med ulvene.

Ulveparret i Ulfborg fik hvalpe første gang i 2017 og så igen i 2019. Og hvis tendensen passer, så kan i år altså ende med at blive et ulveår.

Det er normalt for ulve, at de parrer sig i marts måned, og hunnerne er drægtige i to måneder, inden de føder. Ulvehvalpene vil begynde at søge udaf efter nogle måneder, og de er fuldt udvoksede efter to år.

Relaterede artikler

Back to top button
x