NyhederPolitik

Populær iværksætter-løve med politisk tæft stempler ud af Christiansborg

Tommy Ahlers forlader dansk politik

Tommy Ahlers var jokeren, der skulle hjælpe Løkke forlæns ind i fremtiden. Han blev fra start spået hårde odds, men blev en vellidt og respekteret uddannelses- og forskningsminister under Løkke. Iværksætter-løven viste sig desuden at være en sand stemmesluger ved valget i 2019. Da de personlige stemmer var talt op, stod det klart, at Ahlers havde fået 26.420 personlige stemmer i Københavns Storkreds. Dermed lå han nr. fem på listen over politikere, der havde høstet flest personlige stemmer.

Ahlers meldte sig ind i Venstre og blev uddannelses- og forskningsminister i maj 2018. Siden det seneste folketingsvalg har han været menigt medlem af Folketinget. Men nu lukker han døren til Christiansborg bag sig efter lidt over tre år.

Man kunne få den tanke, at Ahlers måske er på vej til at melde sig under fanerne hos Lars Løkke og Moderaterne, men Ahlers begrunder sin afsked med dansk politik med, at han i stedet vil ud og være iværksætter og arbejde med grøn omstilling. Og så skyldes det også, at han oplever, at politik “handler meget om spillet og lidt for lidt om visionerne og de gode ideer”.

For Venstre er Ahlers farvel tabet af endnu en stor profil.

“Det er et tab for os, men også for dansk politik, at en iværksættersjæl som ham forlader Christiansborg” siger Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre, til TV2.

 

Relaterede artikler

Back to top button
x