Kultur/EventNyhederTopnyheder

To dage med velgørenhed i Tinghallen

Claus Bertelsen inden Knus Kræft: Det her er bare det, der betyder noget.

I aften går det løs i Tinghallen, når Knus Kræft slår dørene op til en ungdomskoncert med Lord Sivas og Malte Ebert. Koncerten er arrangeret af KidsAid, og den bliver fulgt op af en gallaaften torsdag, hvor 650 gæster er med til at skabe de bedste vilkår for kræftsyge børn i Danmark.

For overskuddet fra begge arrangementer går netop til arbejdet med syge børn her i landet. Og bag arrangementet står racerkøreren Tom Kristensen, og Claus Bertelsen, fra Peter Larsen kaffe.

Vi fangede ham onsdag formiddag, midt i al kaosset, men han var ikke i tvivl om, at de nok skulle nå i mål.

”Det er jo lidt ligesom juleaften. Vi skal nok blive færdig i tide,” griner han og fortsætter. ”Det er jo ellers ikke fordi, har jeg for meget tid på hænderne, men det her er vigtigt. Det er bare noget, der betyder noget.”

Claus har selv haft kræft tæt på kroppen, og derfor ved han, at det arbejde, KidsAid udfører, har en vigtig indflydelse på de syge børns liv.

”Det er fint, at der er mange, der beskæftiger sig med forskning. Det er vigtigt, men vi vælger at gøre noget andet. Vi tager børnene ud i verden og giver dem nogle oplevelser. Det trænger de til. Og deres søskende. Der findes alt for ofte en bror eller en søster, er der blevet glemt i et langt sygdomsforløb, og det er derfor, jeg gør det her,” forklarer han.

Også Tom Kristensen har stiftet tæt bekendtskab med kræft, og derfor er det vigtigt, at de penge, der bliver brugt, bliver brugt rigtigt. Og det er suværent de to, der bestemmer, hvad der bruges penge på.

”En af de ting, er Rum1 ude på Skejby. Her har vi indrettet et rum til de indlagte børn, der slet ikke ligner en sygestue. Der er en stor fladskærm, hvor de kan spille Playstation eller se film eller YouTube. Og det bruger de sindssygt meget,” fortæller Claus Bertelsen.

Og han ved også godt, hvorfor det er en succes.

”Alle de her ting vi laver, er gode oplevelser, og det trækker dem ud af deres hverdag, men der er også noget ved, at man har noget fysisk også.”

En af Claus’ drømmeprojekter er at lave et lignende lokale på Riget, men først for står altså Knus Kræft, som i løbet af en årrække har afholdt flere forskellige arrangementer. Og forhåbningerne til dette års koncert og Gallamiddag er høje.

”Vi håber på, at vi kan trække 1.500 glade børn og unge mennesker til koncerten i aften. Og vi har også inviteret nogle syge børn, som kommer og får en oplevelse. Og så håber vi også, at vi kan slå rekorden fra sidst, hvor vi samlede 2,2 millioner kroner ind. Det ville være fedt, hvis vi kunne nå op på 2,7 millioner i år,” fortæller Claus Bertelsen.

Hans makker i projektet, Tom Kristensen er også entusiastisk, men en særlig ting stikker ud.

”Jeg glæder mig til at høre Malte Ebert, og hvis vi kan få ham til at spille ”Den er helt sikker”, så kunne det være meget sjovt. Det må vi se på dagen. Men det bliver en god aften, og folk støtter jo en god sag. Uden dem kan vi ikke gøre noget gennem Knus Kræft projektet,” lyder det fra racerkøreren.

Det ved Claus Bertelsen også godt. Og han er taknemmelig for støtten.

”Vi er så glade for den opbakning, der er omkring det her. Det er jo ikke noget, vi kunne gøre, hvis der ikke var en vilje og en lyst til at bakke op om projektet, og det kan vi jo se at der er. Så tak til alle jer derude.”

Støttekoncerten starter i aften kl. 18 i Tinghallen i Viborg, og der er stadig få billetter til salg.

 

Relaterede artikler

Back to top button
x