PolitikTopnyheder

Manden bag kontroversiel folder: Vi er ikke nazister!

Corona-aktivisten Flemming Blicher har været med til at lave en kontroversiel folder, der er inspireret af nazisternes flyveblade fra besættelsen

“Folk er svære at ringe op, så det glæder mig at det har skabt polemik i Viborg. Det er synd at folk ikke tænker mere.”

Ordene kommer fra aktivisten Flemming Blicher, der sammen med andre “frihedskæmpere” med forskellige midler forsøger at gøre opmærksom på deres modstand mod regeringens coronarestriktioner og lovgivning, der i deres øjne er fascistisk. Han mener, ligesom mange andre i de kredse, at regeringen er styret af en overdrevet frygt, der er skabt af den multinationale medicinalindustri og WHO, hvor blandt andet Bill Gates ifølge Blicher har afgørende indflydelse på organisationen.

Modstanden og oplysningsindsatsen sker blandt andet gennem demonstrationer og protestaktioner flere steder i landet, gennem facebookgrupper og andre sociale medier, og altså også med foldere, som vist i billedet herover.

Folderen, med tydelige associationer til det “Oprop!” som de tyske besættelsestropper nedkastede over Danmark ved besættelsen af landet 9. april 1940, er trykt i 100.000 eksemplarer og delt ud af op mod 300 frivillige i hele landet gennem de seneste uger, og i Viborg har det givet anledning til en del debat efter Viborg Folkeblad skrev om uddelingen, der har vakt både forargelse og bekymring i byen. Ifølge Viborg Stifts Folkeblad chefredaktør, Lars Norup, har avisen endda fået en trussel om at blive stævnet for injurier for at kalde folderen “nazi-inspireret”.

“Vi har ikke noget med nazister at gøre, tværtimod som man også kan læse i folderen. Man kan få inspiration mange steder fra, og her er det Tysklands invadering af Danmark. Nazisterne gik ind i Danmark, og de seneste måneder har vi fået fascistiske love, for eksempel epidemiloven, der giver sundhedsministeren ret til med støvler på at gå ind i vores stuer og tvangsisolere, tvangsmedicinere og tvangsindlægge folk. Godt nok kun i fire uger ad gangen, men så kan han forlænge, og forlænge, og forlænge,” forklarer Flemming Blicher.

Hos minbynews.dk har vi også været i kontakt med flere læsere, også fra andre byer, der har modtaget folderen i deres postkasse. Blandt andet en kvinde fra Aalborg, der godt nok først er født kort efter krigen, men er vokset op med fortællingen om de fem forfærdelige år, og hun blev både bekymret og ubehagelig til mode over folderen og lagde den hurtigt væk uden at læse den.

“Det har ikke været vores mening at skræmme, men at vække folk. Vi bruger mange forskellige midler, og man kan ikke ramme alle hver gang. Men jeg kan godt forstå, at nogen bliver bange. Lige meget hvad vi laver, så får vi en feedback, og den kan så give anledning til at man laver noget nyt,” siger Flemming Blicher.

Direkte adspurgt om folderen ikke netop gør sig skyldig i den skræmmetaktik, som de selv anklager regeringen for at føre, svarer Flemming Blicher:

“Det kan der være noget om. Det er en pointe jeg ikke har tænkt over før.”

Relaterede artikler

Back to top button
x