HelbredNyheder

Hospitaler er pressede over hele landet

Sundhedsvæsenet går en svær tid i møde, spår formand for Danske Regioner, Stephanie Lose 

 

Der er i disse dage særdeles travlt på landets akutafdelinger, 

det siger formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose.

”Vi registrerer lige nu et stigende pres på akutafdelingerne landet over. Vi er ved at danne os et overblik over situationen i de enkelte regioner og på tværs af afdelinger, men indtil videre får vi de samme meldinger ind. – Nemlig at det i høj grad er forskellige infektioner, der desværre sender en hel del danskere i kontakt med sundhedsvæsenet på den ene eller anden måde,” siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, til Ritzau.

Det er diverse infektioner, som får de ansatte på hospitalerne til at løbe stærkt. Derudover er der mange patienter på venteliste, grundet udskudte operationer og behandlingsaftaler efter sygeplejerskestrejken, samt ventelister, relateret til coronavirus.

Udmeldingen fra regionerne kommer, efter at sundhedsminister Magnus Heunicke i begyndelsen af september omtalte en risiko for en “storm” af syge, der kunne ramme de danske sygehuse i efterårs- og vintermånederne.

Stephanie Lose understreger, at det desværre kan blive nødvendigt at udskyde planlagte operationer.

”- Alt i alt må jeg sige, at selv om ikke alle afdelinger er lige pressede, og vi gør en indsats for at hjælpe hinanden på tværs, så ser sundhedsvæsenet ind i en svær tid”.

En mulig løsning kunne, ifølge Stephanie Lose, være at udvide en kompensationsordning, skabt for at overkomme puklen efter coronakrisen, så den også dækker merudgifter, hospitalerne måtte få i andre sammenhæng.

Forslaget vil regionerne drøfte med Sundhedsministeren, siger hun.

”- Der vil være brug for midler til at betale for behandling på privathospitaler og ekstra betaling til alle faggrupper, der bidrager ved for eksempel at komme ind en lørdag eller en aften for at hjælpe til. – Omvendt er vi meget bevidste om, at lysten til at arbejde ekstra ovenpå corona og sygeplejerskestrejke mange steder er begrænset” konstaterer Stephanie Lose.

Back to top button
ANNONCE