NyhederVild med dyr

Hvalp forgiftet af snus

Dyreklinik i Silkeborg bringer en advarsel: Smid aldrig nikotinprodukter i naturen

AniCura Virklund Dyreklinik i Silkeborg kom mandag med et vigtigt opråb på Facebook:

“Hvalp forgiftet af snus. En frisk lille fransk bulldog på 6 mdr var ude på aftentur. Ejer ser, at hvalpen indtager en pose snus på vejen og han skynder sig at få det ud af munden på hunden.  Kort efter hjemkomst bliver hvalpen slinger og har ufrivillig drypvis vandladning. Ejer ringer til vagten og vores dyrlæge Susanne tager imod ham kl 23. Ved ankomst kan hvalpen slet ikke gå, har stadig ufrivillig kontinuerlig drypvis vandladning, har høj puls og for lav kropstemperatur.

I timerne efterfølgende har hvalpen vanskeligt ved at bevare bevidstheden. Han indlægges med intensiv behandling og først kl 04 begynder han at komme til sig selv igen. Snus indeholder nikotin, hvilket har en påvirkning på nervesystemet. Hunde tåler ikke nikotin, og kan ved indtagelse derfor blive forgiftet.

Heldigvis reagerede ejer af den lille franske bulldog hurtigt, og næste formiddag kunne de hente deres hundehvalp, som igen var livlig og glad.

Dette er et opråb til alle, der bruger nikotinholdige produkter; Smid det ALDRIG i naturen”.

Får du som hundeejer mistanke om, at din firbenede ven kan være forgiftet, da er det vigtigt hurtigst muligt at kontakte en dyreklinik.

 

 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE