112Nyheder

Hvem skifter nummerplader på andre folks biler?

I flere tilfælde har bilejere opdaget forkerte nummerplader på deres biler, og politiet vil gerne vide hvorfor det sker

Politiet ved ikke om det bare er drengesteder eller om der ligger noget andet til grund for, at nogen går og skifter nummerplader ud på andre folks biler, men det er under alle omstændigheder ulovligt. Derfor beder politiet nu om at man ringer, hvis man observerer nogen i færd med at sætte nummerplader på biler.

“Hvis man ser nogen der sidder og piller ved nummerplader enten foran eller bag på biler, så vær venlig lige at ringe til politiet, så vi kan nå at komme derud mens det foregår,” siger politikommissær Lasse Ivanøe fra lokalpolitiet i Silkeborg.

Opfordringen kommer efter at politiet to gange tirsdag fik anmeldelser om forbyttede nummerplader. På Narvikvej opdagede en bilejer, at hans nummerplader var væk og skiftet ud med to forskellige nummerplader, hvor kun den ene var meldt stjålet. Senere på dagen anmeldte en anden bilejer, at hans nummerplader var skiftet ud med et sæt stjålne plader.

Onsdag kl. 11.18 ringede en mand fra parkeringspladsen ved Føtex på Nørrevænget. Han havde observeret en mand, der var ved at skifte nummerplader på en Skoda. Han undrede sig over, at den ene nummerplade startede med AK, mens den anden startede med AM.

“Vi har været rundt at lede både her og de andre steder, hvor der er sket ombytninger, men vi har ikke kunnet finde gerningsmanden. Der kommer mange mennesker på den P-plads, så hvis andre har set noget, må de meget gerne kontakte os,” siger Lasse Ivanøe.

Politiet har spekuleret i om det skulle være drengestreger, men afviser ikke, at der kan være mere alvorlige hensigter med nummerplade-bytterierne.

“Jeg kan ikke helt se formålet med det, men selvfølgelig hvis man ikke lige opdager det med det samme, kan man i teorien køre rundt med en stjålen nummerplade i længere tid inden det bliver opdaget. Men om det er sammenhængen kan jeg ikke lige sige.”

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close