NyhederTech

I dag tændes 5G-netværket i Holstebro – Viborg må vente

Grænsen for, hvor 5G netværket skiller, når TDC i dag tænder for sendemasterne, går lige midt i MinByNEWS’ dækningsområde. Over de næste måneder bliver flere og flere steder koblet på, og ved udgangen af 2020 vil det nye netværk være tilgængeligt for 90% af danskerne.

I første omgang skiller grænsen dog midt i det jyske, og det betyder, at mens borgerne i Holstebro, Aarhus, Silkeborg, Herning og Ringkøbing er med i første bølge, må Viborg, Bjerringbro, Skive og Randers vente til oktober.

TDC har lagt et onlinekort op, hvor du kan se, hvornår du kan få adgang til 5G-netværket i din by. Det finder du her.

Det nye netværk er op mod 100 gange hurtigere end det nuværende 4G-netværk, og det er der ikke mange, der kan udnytte på nuværende tidspunkt. Til gengæld vil det med tiden blive muligt at gennemføre mange flere ting via det hurtigere netværk, som fx. operationer, der styres via robotter af en kirurg, der sidder på den anden side af verden.

Også drømmen om selvkørende biler er afhængig af 5G-teknologien.

Kun for nyere telefoner
Det er langt fra alle telefoner, der kan bruge 5G netværket. Ingen af de nuværende tilgængelige iPhones har 5G support, og det er kun de nyere Samsung, OnePlus og Huawei-telefoner, der giver adgang til det nye netværk.

Er du tvivl om, hvorvidt din telefon er 5G-kompatibel, kan du tjekke på producentens hjemmeside.

Eksperterne afviser farer
Det nye netværk har vakt en del opmærksomhed hos folk over hele verden, der har udtalte bekymringer om, hvorvidt 5G er skadeligt. Bekymringer, som ifølge eksperter på område, der ikke er grund til at gå rundt med.

Ifølge Sundhedsstyrelsen viser flere undersøgelser, at målinger foretaget af flere forskellige viser en markant lavere stråling end hvad grænseværdierne tillader, og endda i forhold til de nuværende 3G og 4G master sender ud.

Du kan læse mere om undersøgelserne på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

 

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tjek også

Close
Back to top button
x
Close
Close