ErhvervForside FremhævetNyhederPolitik

Industrikæmper og borgmestre i fælles appel: Hærvejsmotorvejen skal besluttes nu!

31 borgmestre og en lang række store virksomheder og organisationer beder om politisk handlekraft i ny brochure fra Hærvejskomitéeen

Erhvervslivet beder om politisk handlekraft i de kommende forhandlinger om infrastruktur – og appellen får varm opbakning fra både 31 borgmestre samt organisationerne Dansk Metal og Dansk Industri i en ny infobrochure fra Hærvejskomitéen.

“Det handler om vores fælles fremtid,” lyder det i forordet til en fælles appel om Ny Midtjysk Motorvej – også kaldet Hærvejsmotorvejen – fra en række store danske industri- og handelsvirksomheder.

De optræder i en ny infobrochure fra Hærvejskomitéen med erhvervslokomotiver som Arla, Bestseller, Danfoss, Danish Crown, Grundfos og Jysk i spidsen sammen med de to store organisationer Dansk Metal og Dansk Industri. Sammen med en række andre store virksomheder i det midtjyske industribånd beder de nu om en politisk afklaring.

Det fælles budskab fra de mange virksomheder er klart: Der er brug for en langsigtet løsning for Jyllands-korridoren, så logistikken og adgangen til arbejdskraft ikke sander til i dårlig infrastruktur og trængsel på motorvej E45. Det gælder f.eks. for Grundfos, der fortsat gerne vil udvikle sig fra sin base med hovedsædet i Bjerringbro.

“Det kræver, at vi fortsat kan tiltrække højtuddannet arbejdskraft og levere vores varer. Her spiller bedre infrastruktur en meget væsentlig rolle – både for rekruttering og for fysisk transport af varer via en ny midtjysk motorvej,” siger adm. direktør for Grundfos, Poul Due Jensen, i brochuren.

Set fra arbejdstagernes side er der også brug for bedre infrastruktur i det midtjyske.

“Bygger man Hærvejsmotorvejen, kan man være med til at lette trængslen på E45 og på den måde spare danskerne for tusindvis af ventetimer hver dag. Hvert sekund, mine medlemmer spilder på at holde i kø, kunne de bruge på alt muligt andet, f.eks. at være på arbejde, efteruddannelse eller sammen med deres familie,” siger formand for Dansk Metal, Claus Jensen.

I november kom Vejdirektoratet med en meget klar anbefaling til både selve projektet og linjeføringen for den sydlige del efter to års analysearbejde og to høringsrunder.

“Det saglige beslutningsgrundlag er meget solidt, samfundsøkonomien er rigtig god, og nu forventer virksomhederne at se politisk handlekraft,” påpeger Poul Andersen, formand for Hærvejskomitéen og medlem af regionsrådet for Region Syddanmark.

Tags

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close