ErhvervMad og drikkeNyheder

Is og pandekager går som varmt brød

Folk strømmer til Udbyhøj hvor der er åbnet et nyt ishus.

Nu er der igen masser af kunder i byens gamle købmandsforretning. For godt en uge siden åbnede »Is og Pandekager,« og ishuset er allerede en dundrende succes.

Det er ægteparret Helle –og Per Jensen, som har købt og investeret i den tidligere købmandsforretning. Ingen af dem har nogen speciel uddannelse inden for servering af fødevarer, men det fik dem ikke til at ryste på hånden, da parret i begyndelsen af året fik muligheden for at overtage bygningen.

»Is og Pandekager« var egentlig planlagt til at skulle åbne allerede først på året, men det forhindrede corona-pandemien.

Bygningen har i flere gange været benyttet som købmandsforretning, men har hver gang måtte give op. Derfor har den primært været brugt som samlingssted for loppemarkeder og madaftener for lokalbefolkningen.

Per Jensen synes, at der for længst skulle være et ishus i Udbyhøj. Ikke mindst på grund af den populære havn, som netop er kåret til at være Danmarks bedste badestrand, og hustruen er enig.

Artiklen fortsætter under billederne

Der er is i alle afskygninger (foto: Min By News)
(foto: Min By News)

Parret har i flere år drevet en radioforretning i Hadsund, men da de fik muligheden for at drive forretning i Udbyhøj, var der ingen tvivl.

Begge har tilknytning til Udbyhøj, og når de besøgte byen, talte de om hvor ærgerligt det var, at bygningen ikke blev benyttet.

»Det var træls, at stedet stod tomt, og da vi tænkte, at der manglede et ishus med god dansk kvalitets-is, slog vi til. Vi har hele tiden haft lyst til det her,« forklarer Helle Jensen.

Når man besøger ishuset er det tydeligt, at der er helt styr på arbejdsopgaverne, og hvem der gør hvad.

»Nu har vi arbejdet sammen i 20 år, så vi kender efterhånden hinandens rutiner« siger Helle Jensen.

Ægteparret har en lang arbejdsdag. De begynder klokken 7:00 om morgenen, og slutter ofte først klokken 1:00 om natten.

De lange arbejdsdage bekymrer ikke parret, men betragter det som vind i sejlene, når der er så mange kunder.

»Vi lukker ikke, så længe der er kunder i butikken,« understreger Helle Jensen.

Hver dag valfarter kunderne langvejsfra til Udbyhøj. I det propfyldte lokale møder vi Ragnhild Larsen og Hans Jørgen Sørensen fra Djursland. De havde hørt om åbningen af ishuset, og af ren nysgerrighed kørte de hele vejen til Udbyhøj, og de blev ikke skuffede.

» Vi fik pandekager med iskugler, og det smagte rigtig godt. Det var kvalitetvarer, og det var forbavsende billigt, så vi kommer i hvert fald igen,« pointerer Hans Jørgen Sørensen, som samtidig var imponeret over betjeningen i forretningen, og at der var så mange kunder.

Artiklen fortsætter under billedet

Ragnhild Larsen og Hans Jørgen Sørensen tog turen fra Djursland til Udbyhøj (foto: Min By News)

Der kom ligeledes mennesker fra Aarhus, som kørte til Udbyhøj alene for at spise is og pandekager.

Kunderne er en blanding af mennesker ude fra og de lokale beboere. Især lokalbefolkningen er glade for, at der endelig igen er liv i byen, og indehaverne mærker da også den store lokale opbakning.

I første omgang er der åbent i sommerhalvåret, men parret planlægger også at lave forskellige arrangementer til efteråret og vinter.

Artiklen fortsætter under billedet

Der er noget på tallerknen, når der serveres (foto: Min By News)

I lokalet er der ikke kun noget for smagsløgene, men også for øjet. Helle Jensen er samtidig kunstner, og udstiller sine værker i ishuset.

Når sæsonen slutter til oktober, kommer parret ikke til at kede sig. Helle vil arbejde på fabrik, mens Per kommer til at bruge sin tid på at renovere huset, som de har købt.

Ikke alene synes de, at Udbyhøj skal have et ishus, men også nye indbyggere. Derfor har de valgt at slå sig ned i byen, og blive en integreret del af befolkningen.

(foto: Min By News)
(foto: Min By News)
(foto: Min By News)
Charlie på 2 år var meget tilfreds med isen (foto: Min By News)
Helle Jensen udstiller også sin kunst i forretningen (foto: Min By News)

 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE