KulturNyheder

Kamille bliver blomsterpige

Det bliver den 11-årige Kamille Skøtt fra Spentrup, som skal være blomsterpige, når H.K.H. Prinsesse Benedikte besøger Spentrup Kirke den 11. oktober (pressefoto er vedhæftet).

Kamille går i 5B på Blicherskolen i Spentrup, og har været spejder i KFUM i 5 år. Spejdergruppen hun er medlem af hedder naturligvis Steen Blicher Spejderne, opkaldt efter digteren Steen Steensen Blicher, som var præst i Spentrup.

På sin spejderuniform bærer hun en lang række færdighedsmærker. mærkerne viser, at hun har gennemført flere forskellige temaer inden for spejderkorpset, og har dermed mange kvalifikationer.

Det er første gang, at Kamille har set et medlem af den kongelige familie i virkeligheden. Derfor er hun meget spændt på, at skulle møde Prinsesse Benedikte.

Sammen med sin mor – Gitte – har hun øvet sig i at neje, men har også øvet lidt på egen hånd. Derfor er hun rimelig sikker på, at det nok skal gå godt.

Det var bæverleder Kaj Rasmussen fra spejderne i Spentrup, som spurgte Kamilles mor, om ikke Kamille kunne tænke sig at være blomsterpige, og stå i forreste række ved det kongelige besøg.

Da Kamille hele tiden har kunnet lide Kongehuset var hun ikke i tvivl, og sagde straks ja.

»Jeg synes, Kongehuset er spændende. Der er så meget historie i det, og så er der lidt eventyr over det,« siger Kamille, som selv har haft en drøm om at være prinsesse.

»Men når prinsesse Benedikte kommer, så kan man jo se, at medlemmer af Kongehuset er helt almindelige mennesker af kød og blod«

Hun er ikke i tvivl om, at hendes interesse for Kongehuset vil blive større, efter sit møde med en ægte prinsesse.

Prinsesse Benedikte skal deltage i en befrielsesgudstjeneste i Spentrup Kirke, hvor skuespiller Bodil Jørgensen er gæsteprædikant.

Efter gudstjenesten deltager prinsessen bl.a. i en frokost på Hvidsten Kro hvorefter hun nedlægger en krans i Mindelunden, hvor otte medlemmer af Hvidstengruppen ligger begravet.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close