ErhvervNyhederTopnyhederVild med dyr

Kimberskuet ruller igen

Der er god mulighed for at klø et får bag øret, se på nogle høns eller komme helt tæt på andre af bondegårdens dyr til Kimberskuet på Messecenter Vesthimmerland.

Det er mere end 30. gang at Kimberskuet bliver afviklet, og da Messecenter Vesthimmerlands døre blev slået op tidligere på dagen, var det ikke kun for landmænd. Dyrskuet er nemlig også en god mulighed for alle landbrugsinteresserede til at komme forbi og se nærmere på dyr og store maskiner.

“Kimbrerskuet er et traditionelt dyrskue med udstilling af dyr og maskiner, men vi laver det ikke kun for landmænd. Vi vil gerne tiltrække folk fra byerne også, så vi de er mange muligheder for at få en masse oplevelser, hvis man fx. Er en familie, der har børnene med på tur,” forklarer direktøren for Messecenter Vesthimmerland, Brian Otte.

“Så hvis du kommer forbi, kan du komme ud og klø et får bag ørerne, se på nogle høns eller klappe en ko. Der er mange dyr med i år, som det er muligt at komme helt tæt på, så hvis du er lidt nysgerrig på, hvad landbruget egentlig går ud på, så er det her en god mulighed for at blive klogere.”

Det er blevet til mange omgange Kimberskuer, siden det blev afholdt for første gang, men alligevel regner Brian Otte med, at dette års udgave sætter besøgsrekord.

“De sidste gange, har vi haft omkring 5.000 besøgende, men der har ikke rigtigt været nogen dyrskuer i år, og vi kan mærke, at folk meget gerne vil afsted. Vi kan se, at der er stor interesse, på de messer vi allerede har afholdt. Besøgstallene har været højere end normal, og vi har også næsten udsolgt på vores julefrokostarrangementer,” forklarer direktøren.

Han regner også med, at hver fjerde besøgende på messen, ikke har direkte kontakt med landbruget, men kommer af interesse. Og det glæder ham.

“Jeg synes jo bare, at folk skal komme, hvis de er interesseret I landbruget. Oveni de mange dyr, så har vi også mange landbrugsmaskiner som traktorer og malkemaskiner og den slags. Der kommer til at være nok at se på.”

Forventningen til de ekstra besøgende har betyder, at Brian Otte og folkene bag messen, har valgt at forlænge Kimberskuet med en ekstra dag.

“Det plejer at ligge om fredagen og lørdagen, men I år er der også åbent om søndagen.”

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE