ErhvervNyheder

Knap 1 million på vej til opkvalificering af afskedigede BIRN-medarbejdere

Der er hjælp på vej til de 83 medarbejdere, som blev afskediget af støberikoncernen Vald. Birn i starten af juli måned. Penge fra den såkaldte varslingspulje skal nemlig hjælpe medarbejderne - primært fra produktionen - videre med vejledning og relevant opkvalificering.

Det er Jobcenter Holstebro, som har ansøgt om penge fra den såkaldte varslingspulje. Fra Jobcentret modtog beskeden om afskedigelserne, til ansøgningen var sendt, og man fik et tilsagn om knap en million kroner fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, gik der 14 dage.

 

Lars Stampe, som er formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Holstebro Kommune, glæder sig over den hurtige action og ikke mindst de muligheder, det giver de ledige for at komme tilbage i job:

 

“Selvom det er trist, at virksomheder er ramt på den måde, er jeg glad for, at puljemidlerne giver os mulighed for at gøre noget andet. Det betyder meget for den enkelte at kunne opkvalificere sig, og at kommunen kan understøtte det rigtige match med en virksomhed”, udtaler han.

 

Varslingspuljen er en statslig pulje, der igangsætter indsatser for medarbejdere i forbindelse med større afskedigelser af stor betydning for et lokalområde. Med puljepengene kan Jobcenter Holstebro bevilge fx jobsøgningsforløb og op til otte ugers opkvalificeringskurser.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close