NyhederPolitik

Kongehuset aflyser nytårsfester

Der er ikke mange udsigter til at coronavirussen, COVID-19, forsvinder lige foreløbigt, og det har fået Hendes Majestæt Dronningen til at aflyste det årlige nytårstaffel for regeringen, formanden for Folketinget, Hoffet og repræsentanter for det officielle Danmark d. 1. januar næste år.

Det samme gælder nytårskurene for Højesteret, det diplomatiske korps, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets vagtgående Officerskorps, Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, I., II. og III. rangklasse og repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner.

Disse var planlagt til at blive afviklet den 4. og 5. januar 2021.

En sjældenhed
Det er anden gang i H.K.H. Dronning Margrethes regeringsperiode, at nytårsfejringerne bliver aflyst. Første gang var i 2005, som følde af tsunamien, der raserede Sydøstasien henover julen 2004.

I stedet for de planlagte arrangementer, vil der blive afholdt en mindre nytårskur på Christiansborg Slot for statsministeren og enkelte andre repræsentanter for det officielle Danmark, d. 4. januar.

Der er ingen planer om at aflyse nytårstalen, der som sædvanligt finder sted klokken 18.00 nytårsaftensdag, d. 31. december. Det vil også være muligt at fremsende en digital hilsen til Dronningen i ugen efter nytårsdag via www.kongehuset.dk.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close