NyhederPolitik

Konservativt grundlovsmøde uden Pape

De konservative spidskandidater til byråd og regionsråd holder grundlovstalerne uden landsformanden, der skal til Schlüters bisættelse

64589

Traditionen tro holder det Konservative Folkeparti i Viborg deres grundlovsmøde 5. juni på sØnæs, men i år bliver det uden formanden, Viborgs tidligere borgmester Søren Pape, der har meldt afbud for at deltage i Poul Schlüters bisættelse fra Holmens Kirke i København.

“Det er meget smukt, at sådan en statsmand skal begraves på Grundlovsdag, og det er klart, at det må vi bare leve med,” siger Carsten Stenrøjl, formand for de konservative i Viborg.

Han mener arrangementet alligevel er godt dækket ind med partiets spidskandidater til både byråd og regionsråd, Torsten Nielsen og Stine Damborg Hust, som grundlovstalere. Partiet har ikke indkaldt en erstatning for Søren Pape.

“Det bliver de to andre, i og med vi har vores borgmesterkandidat, og nu har vi også fået spidskandidaten for de konservative til Regionsrådet. Så jeg synes, vi er dækket meget godt ind,” siger den lokale formand.

Derfor mener han det især bliver vejret, der kommer til at afgøre, hvor mange der dukker op på sØnæs lørdag morgen kl. 8.30.

“Det bliver et gæt, men 50-60 mennesker og op mod 100 måske. Der skal jo ikke meget til, før der er fuldt hus, fordi den røde pavillon vender som den gør. Så vi har egentlig haft det antal de sidste par gange. Sidste gang vi havde det rigtigt var jo for to år siden, hvor der var folketingsvalg samme dag, og det er nok den gang vi har haft flest,” siger Carsten Stenrøjl.

Sidste år kunne arrangementet ikke gennemføres på grund af coronarestriktioner. Her var det kun Carsten Stenrøjl og to andre, der var til stede på sØnæs sammen med talerne og et tv-produktionsselskab. Der fik de TV-MidtVest og TV2 koblet på, så Søren Papes tale blev transmitteret direkte på TV2 News. Det kommer så ikke til at ske i år. Til gengæld kan arrangementet så igen gennemføres med publikum under hensyntagen til de gældende retningslinjer.

“Vi har selvfølgelig undersøgt, hvad vi skal gøre, og det har vi så tilrettelagt tingene efter hvor mange vi må være udenfor. Vi skal sidde relativt langt fra hinanden. Når vi gør det på den tid af dagen er det bare en kop kaffe og et rundstykke, og det har vi fået pakket enkeltvis, så det er hver sin pose folk får,” siger Carsten Stenrøjl der oplyser at alle er velkommen til grundslovsmødet på sØnæs kl. 8.30.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x